Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hollenderne slår tilbake mot Mueller

Ble kalt «assholes». - Vi vet hvordan han snakker, svarer de Vegt.

(Dagbladet.no): Norges skøytetrener, Peter Mueller, gikk i dag knallhardt ut mot det nederlandske skøytelandslaget. Han mener de var usportslige da de trakk Tom Prinsen som duellant for Håvard Bøkko tett innpå 10 000-meteren i Vikingskipet.

- De er en gjeng «assholes». Det er ikke fair play. Når noen varmer opp på morgenen, vet de om løperne er friske. Er de sjuke, blir de tatt ut slik at paret kan trekkes på nytt. Dette er ikke moro for noen. Verken norsk skøytesport eller resten av verden setter pris på sånt, tordnet amerikaneren til NRK.

Nederlands skøytetrener Wopke de Vegt virker ikke veldig overrasket over kollegaens overhøvling.

- Vi vet hvordan han kommuniserer

- Vi kjenner Peter Mueller, og vi vet hvordan han kommuniserer. Han snakker sånn, sier de Vegt til Dagbladet.no.

Av den grunn tar han ikke uttalelsene tungt - og særlig fordi han ikke kjenner seg igjen i beskyldningene i det hele tatt.

- Dagens løp var Tom Prinsens siste sjanse til å kvalifisere seg til Nagano (VM i enkeltdistanser i mars, journ.anm.), så hvorfor skulle han ikke gå hvis han kunne? spør de Vegt.

- Gikk til og fra toalettet

SINT: Norges skøytetrener, Peter Mueller (t.h.), ble fly forbanna fordi Håvard Bøkko ikke fikk en parkamerat på 10 000-meteren. Han mener nederlenderne var usportslige. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SINT: Norges skøytetrener, Peter Mueller (t.h.), ble fly forbanna fordi Håvard Bøkko ikke fikk en parkamerat på 10 000-meteren. Han mener nederlenderne var usportslige. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Han oppgir fraværsårsaken til å være sjukdom - Prinsen skal ha vært både febersjuk og kvalm.

- Tom ble kvalm i hallen, og gikk til og fra toalettet, forteller de Vegt.

Han tilbakeviser også at nederlenderne kunne ha satt inn en erstatter i paret med Bøkko, slik Mueller etterlyser.

- Burde vite hva han snakker om

- Reserven vår hadde allerede gått B-løpet, så vi hadde ikke flere å sette inn, forklarer de Vegt.

Sjøl om han ikke lar seg provosere voldsomt av uttalelsene fra den norske - og tidligere nederlanske - treneren, blir han litt irritert.

- Jeg skjønner at følelsene kan være vanskelig å styre i kampens hete. Men Peter burde kjenne fakta før han går så hardt ut, synes de Vegt.

image: Hollenderne slår tilbake mot Mueller
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media