Holloway får prosenter av Adam-salg rett i lomma

Nekter for at det er derfor han avviser Liverpool-bud.

FANS: Både Blackpool-manager Ian Holloway og Manchester United-manager Alex Ferguson var fulle (langt fra stumme) av begeistring for Charlie Adam etter kampen denne uka.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
FANS: Både Blackpool-manager Ian Holloway og Manchester United-manager Alex Ferguson var fulle (langt fra stumme) av begeistring for Charlie Adam etter kampen denne uka.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

(Dagbladet): - Du får ikke en fem-roms til prisen av en tre-roms, sa Blackpool-manager Ian Holloway da han skulle forklare hvorfor han synes de 40 millionene Liverpool er villige til å betale for Charlie Adam er alt for lite.

Holloway har hittil motstått alle bud på kapteinen sin, som Manchester United-manager Alex Ferguson etter midtukas oppgjør ga ham støtte i er verdt mer enn det dobbelte av Liverpool-budet.

Nå viser det seg at Holloway selv kan tjene godt på et mer lukrativt salg av Charlie Adam. Manageren får nemlig prosenter av et eventuelt salg av 25-åringen.

Holloway avviser imidlertid at det spiller noen som helst rolle.

- Jeg får deler av inntektene på alle spillere jeg trener og selger til overskudd. Styreformannen så på hvordan jeg har utviklet spillere tidligere og solgt dem videre, og det ønsket han i Blackpool, sier han, ifølge Guardian.

- Men det er ikke derfor jeg gjør dette. Tro meg, jeg får en mye større bonus for å holde Blackpool i Premier League, og det kan Charlie Adam hjelpe meg med, sier Holloway.

To målgivende
Akkurat det viste Adam i nettopp kampen mot Manchester United, da han slo begge cornerne som endte i nærmest sjokkerende 2-0 til hjemmelaget før pause.

- Vi kunne ikke håndtere ham - bare cornerne hans er verdt 10 millioner pund, sa Alex Ferguson etter kampen, ikke helt usannsynlig for å gjøre veien til en nysignering enda litt vanskeligere for erkerival Liverpool.

Klokt kjøp
Ian Holloway insisterer på at det bare er den sportslige verdien av Adam som betyr noe for ham.

- Sier du at jeg gjør dette fordi jeg får 20-30 prosent av Adam-pengene vil jeg ikke bli glad, det er milevis unna sannheten og bare tøys, sier han.

- Jeg kjøpte en frustrerende guttunge fra Rangers, det kjøpet var klokt, og i løpet av 18 måneder har vi gått fra sekstendeplass i Championship til en tolvteplass i Premier League med hans hjelp, sier Holloway.