Holloway leverte oppsigelse i Blackpool

Rasende etter Premier League-bot.

LEVERTE OPPSIGELSE: Blackpool-manager Ian Holloway truet med å slutte dersom Blackpool ble bøtelagt for å ha stilt med et redusert lag mot Aston Villa 10. november. Da boten kom, leverte Holloway inn sin oppsigelse, men får naturligvis ikke lov til å slutte av klubben. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
LEVERTE OPPSIGELSE: Blackpool-manager Ian Holloway truet med å slutte dersom Blackpool ble bøtelagt for å ha stilt med et redusert lag mot Aston Villa 10. november. Da boten kom, leverte Holloway inn sin oppsigelse, men får naturligvis ikke lov til å slutte av klubben. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Da Blackpools styreformann Karl Oyston kom på jobb i dag, ble han møtt av Ian Holloways oppsigelse ventende på skrivebordet.

Den karismatiske manageren er rasende etter at Premier League ila Blackpool en bot på 25 000 pund (cirka 230 000 kroner) for å ha stilt med redusert mannskap mot Aston Villa på Villa Park i november - en kamp de forøvrig tapte 3-2.

Holloway truet med å trekke seg dersom klubben ble straffeforfulgt for å ha gjort ti endringer på laget, og som sagt, så gjort, melder Blackpool Gazette.

- Jeg har så sterke motforestillinger mot dette at han (Oyston) kommer til å motta min oppsigelse. Så får det være opp til ham om han velger å ta den til følge, sier han, ifølge lokalavisa.

Holloway og laget hans har tatt Premier League med storm etter opprykket med sine friske uttalelser og hemningsløse angrepsfotball. Alle som har sett dem i aksjon, har sett et lag som går helhjertet for å vinne fotballkamper, selv om det ofte går på bekostning av defensiv organisering.

- Jeg har gjort mitt beste for å gjøre en så god jobb som mulig for denne klubben, og jeg har gått inn for å vinne hver eneste kamp - inkludert kampen mot Aston Villa, sier Holloway.

- Vil kjemp for livet Nå betyr ikke det at den karismatiske 47-åringen ikke blir å se som sjef for «The Tangerines» framover. For det første er det en protestmarkering mot et regelverk som stort sett bare går utover de mindre klubbene i Premier League. For det andre har ikke styreformann Oyston til hensikt å innvilge oppsigelsen.

- Jeg kommer absolutt ikke til å akseptere oppsigelsen hans, og kommer til å kjempe for livet for å beholde ham her. Han har gjort en fantastisk jobb, og fortener å lede klubber på dette nivået resten av livet, sier Oyston, som mener Holloway overreagerer.

- Det ville vært fullstendig latterlig dersom Ian følte seg presset til å si opp på grunn av en urettferdig avgjørelse, og han burde ikke reagere på det ved å slutte med det han gjør så bra.

Ulik praksis Forøvrig ble også Wolverhampton bøtelagt med samme beløp for et tilsvarende regelbrudd forrige sesong da manager Mick McCarthy byttet ut samtlige utespillere foran møtet med Manchester United på Old Trafford, og reiste hjem med 0-3 i sekken.

Manchester United gikk derimot fri for å ha gjort det samme i forkant av Champions League-finalen i 2009 i sesongens siste kamp mot Hull da de allerede var seriemestere.

Forskjellen var at United-reservene vant kampen, uten at det står noe om at utfallet av kampen er avgjørende for håndhevelsen av regelverket.