Holly Holm aksepterer utfordringen til Brækhus

- Jeg møter Brækhus hvor som helst.

Amerikanske Holly Holm tar imot utfordringen fra Cecilia Brækhus. Hun møter gjerne den norske tredobbelte verdensmesteren i Las Vegas.

Worldboxingnews.net skriver at forhandlingene om en kamp mellom de to beste kvinnelige bokserne i verden kan komme til å starte når som helst, og mye tyder på at kampen kommer til å gå i Las Vegas i juli neste år.

Brækhus gikk ut i en video, blant annet på Facebook, og kom med en direkte utfordring til Holly Holm.

- Jeg har en viktig melding til deg. Promotoren din har sagt at denne kampen (Holms mot Anne Sophie Mathis) viser at du er den beste kvinnelige bokseren i verden uansett vektklasse.

- Jeg forstår at du forsøker å unngå og møte meg, men lytt nøye til hva jeg har å si: I juli neste år kommer jeg til å være i Las Vegas. Vil du møte meg der? La oss en gang for alle finne ut hvem som er den beste kvinnelige bokseren i verden, sa Brækhus i videoen.

Nå har Holly Holm svart på utfordringen, og hun sier hun vil elske å møte den norske verdensmesteren.

- Jeg er klar - Jeg setter stor pris på at Brækhus vil møte meg i ringen, og jeg er klar. Nå har jeg bedt manageren min, Lenny Fresquez, ta kontakt med folkene bak Brækhus. En kamp mellom oss er den eneste måten å finne ut hvem som er best, og når to boksere er enige om å møtes, blir det som regel gode kamper, sier Holm til worldnewsboxing.net.

Holly Holm sier også at hun aldri ville ha utfordret andre boksere via en video, som Brækhus valgte å gjøre, men hun tar imot utfordringen, selv om kampen ikke kommer til å gå i hjembyen hennes, Albuquerque i New Mexico.

- Jeg møter Brækhus hvor som helst. Det er en misforståelse at jeg bare vil bokse i hjembyen, men det er der mulighetene har vært størst. Dersom Brækhus og folkene hennes får til en kamp i Las Vegas, så la oss møtes der. Det blir stort, sier Holly Holm.

Fresquez, Holms manager, sier han har forsøkt å få kontakt med Sauerland-stallen i to år uten respons, men nå ser det ut som om kontakten er i ferd med å bli etablert.

Ingen tvil - Holly (Holm) er den beste kvinnelige bokseren i verden, så jeg forstå hvorfor Sauerland har unngått oss. Riktignok har Cecilia Brækhus en rekke mesterbelter, men det er belter Holly har frasagt seg og ikke er interessert i, sier Fresquez selvsikkert.

- Jeg vet veldig godt hvem som er den beste kvinnebokseren, den regjerende dronning av profesjonell boksing. Det er Holly Holm. Nå er det opp til Brækhus å ta dronningkronen fra henne.

- Vi vet at hun er en av de fem beste i verden, men hun kommer likevel ikke opp mot Holly, messer Fresquez .

- Den som vil være best, må slå den beste. Det er Brækhus' utfordring, sier den amerikanske manageren.

Cecilia Brækhus vant en overbevisende seier over franske Anne Sophie Mathis i sin siste kamp, og Mathis er en av de få bokserne som har slått Holly Holm.

Den amerikanske jenta på sin side slo Diana Prazak i sin forrige kamp den 7. desember. Det var hennes 32. seier på 37 kamper.

Lucia Rijker, som trener Prazak, er overbegeistret over mulighetene til en kamp mellom Brækhus og Holm.

- Det kommer til å bli en fenomenal kamp. Jeg gleder meg allerede, sier Rijker.

I juli neste år kan kampen komme på programmet, for nå er også Lenny Fresquez virkelig tent på å være med på å arrangere det som kan bli den største kampen i profesjonell kvinneboksing noensinne.

(NTB)