GIR SEG: Holly Holm kunngjorde i dag at hun vil gi seg med proffboksing og heller konsentrere seg om MMA. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Holly Holm kunngjorde i dag at hun vil gi seg med proffboksing og heller konsentrere seg om MMA. Foto: NTB ScanpixVis mer

Holly Holm legger opp som proffbokser

Skal konsentrere seg om MMA framover.

(Dagbladet): Etter helgens kamp mot Mia St. John ga Cecilia Brækhus en klar beskjed til Holly Holm at nå var det på tide at de to skulle møtes i ringen.

Brækhus promotor Team Sauerland har prøvd å forhandle med Holms promotor Lenny Fresquez, uten å ha kommet til enighet.

Tilbudet Fresquez har fått fra Sauerland har frist i kveld.

Gir seg Tidligere i dag sendte Fresquez ut en pressemelding om at de i kveld ville holde en pressekonferanse hvor de skulle komme med en stor nyhet angående Holly Holm.

På kveldens pressekonferanse melder hennes promotor at Holly Holm gir seg som proffbokser, og kommer til å konsentrere seg om MMA (mixed martial arts) framover.

- Jeg sover godt om natten fordi jeg vet at jeg har utfordret meg selv i hele min karriere, i stedet for å bare velge det som er lett, sa en rørt Holm på dagens pressekonferanse, ifølge ABQJournal.

- Nå ligger lidenskapen min i MMA.

Hennes siste kamp som proffbokser vil bli mot Mary McGee 11. mai, og bli hennes kamp nummer 38.

-Skuffet Det betyr at Brækhus store drøm å møte Holly Holm i ringen aldri blir noe av.

- Cecilia er veldig skuffet over nyheten som kom ut fra Albuquerque i dag, og skuffet på vegne av de tusener av boksefans som ville se denne kampen, sier hennes presseansvarlig Kyrre Merg til Dagbladet i kveld.

Merg tror rett og slett utfordringen med å møte Brækhus ble for stor for Holm.

- Holm har nok innsett at utfordringen som lå i Cecilia Brækhus ble for drøy, og mens hun etterhvert fades ut som en «nummer to» vil Cecilia fokusere på å hamle opp med alt som rører seg av mestere både over og under hennes vektklasse, for å hamre inn en gang for alle at hun er verdens beste kvinnelige bokser

Ikke overrasket Holm har gått tre kamper i MMA, og vunnet alle tre.

Tidligere proffbokser Steffen Tangstad gikk tidligere i dag ut i Dagbladet og sa Holly Holm burde legge opp hvis det ikke ble noen kamp mot Brækhus.

At Holm nå gir seg med proffboksingen overrasker ikke tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

- Hun har vært unnvikende til kampen lenge, så det er nok et tegn på at hun har tenkt på det en stund og vært usikker  sier han til Dagbladet.

- Hun har bokset mange kamper, så vi må respektere at hun nå ikke lenger er motivert til å fortsette, og hun hadde vel ikke troen på at hun kunne klare å vinne over Brækhus.

SKUFFET: Det blir ingen drømmekamp for Cecilia Brækhus mot Holly Holm, etter at Holm i kveld annonserte at hun gir seg med proffboksing. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKUFFET: Det blir ingen drømmekamp for Cecilia Brækhus mot Holly Holm, etter at Holm i kveld annonserte at hun gir seg med proffboksing. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer