Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hollywood-stjerna Will Ferrell blir medeier i fotballklubb

I Los Angeles FC.

KLUBBEIER: Hollywood-stjernen Will Ferrell ble torsdag presentert som den nyeste blant kjendiseierne av den nye MLS-fotballklubben Los Angeles FC. Foto: Joel Ryan/Invision/AP
KLUBBEIER: Hollywood-stjernen Will Ferrell ble torsdag presentert som den nyeste blant kjendiseierne av den nye MLS-fotballklubben Los Angeles FC. Foto: Joel Ryan/Invision/AP Vis mer

Hollywood-stjernen Will Ferrell ble torsdag presentert som den nyeste blant kjendiseierne av den nye MLS-fotballklubben Los Angeles FC.

- Dette er ingen vits, sa komedieskuespilleren da han ble presentert av tidligere fotballstjerne Mia Hamm, som også er blant eierne av den nye klubben.

Til sammen er det 26 eiere, mange av dem med høy kjendisfaktor. Hamm, som lenge var den største stjernen på USAs suksessrike kvinnelandslag i fotball, er inne på eiersiden sammen med sin ektemann, tidligere baseballstjerne Nomar Garciaparra.

Blant de andre er basketballegenden Earvin «Magic» Johnson, entreprenøren Henry Nguyen og underholdningsmogulen Peter Guber. Cardiff-eier Vincent Tan er også med på laget.

Spark og skrik Ferrell er ikke kjent som noen fotballmann, men han spilte i sin tid en ungdomstrener i komedien «Kicking & Screaming».

Han er en stor idrettsfan, og i fjor fikk han stor oppmerksomhet da han på en dag spilte for 10 ulike profflag i baseball. Under sesongoppkjøringen dro han fra by til by i Arizona og spilte for begge lag i fem ulike treningskamper, alt til inntekt for kreftsaken. I løpet av dagen spilte han samtlige posisjoner på banen.

Torsdag bedyret han at fotball også har sin plass i livet hans. Han spilte fotball under oppveksten i California, kona Viveca Paulin spilte fotball på universitetslaget sitt, og parets tre sønner spiller alle.

I sentrum - Det er en underdrivelse å si at fotball er en stor del av livene våre, sa Ferrell, som hevdet at det er første gang han er deleier av noe som helst.

- Bortsett fra en Toyota Camry 1984-modell jeg eide med broren min.

Han ble presentert samtidig med klubbens farger og emblem.

LAFC skal slutte seg til ligaen i 2018 og spille på en ny stadion med 22.000 sitteplasser, som skal bygges til en kostnad av 1,75 milliarder kroner nær sentrum i Los Angeles, ved Los Angeles Memorial Coliseum.

Klubben erstatter oppløste Chivas USA, som i ti år delte bane med Los Angeles Galaxy i Carson sør for storbyen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media