Sjakk-VM

Hollywood-stjerne tar Carlsens første VM-trekk: - Jeg har aldri opplevd lignende i livet

Woody Harrelson på plass i spillelokalet.

TAR SJAKK-VMs FØRSTE TREKK: Skuespilleren Woody Harrelson tar det symbolske åpningstrekket. Foto: Scanpix
TAR SJAKK-VMs FØRSTE TREKK: Skuespilleren Woody Harrelson tar det symbolske åpningstrekket. Foto: ScanpixVis mer

NEW YORK (Dagbladet): Arrangøren varslet på forhånd at sjakk-VM ville bli besøkt av en rekke store kjendiser. På den aller første dagen holder Agon foreløpig som lovet.

Dagbladets journalist havnet tilfeldigvis i heisen med Hollywood-stjerna Woody Harrelson. Skuespilleren kommer til å ta Magnus Carlsens første trekk med hvite brikker.

- Jeg er glad for å være her, sier Harrelson kort, omgitt av en sikkerhetsvakt som passet på ham og kona Lara Louie.

Høy glamour-faktor

Sjakkekspert Atle Grønn uttalte til Dagbladet i vårt forhåndsprogram at han ventet mer glamour enn noen gang under VM i New York. Så langt har ikke mesterskapet skuffet.

- Jeg syns dette her, i forhold til Sotsji for to år siden, er på et annet nivå. Vi merker at dette er New York. For en sjakkspiller er dette stas. Jeg har vært inne i VIP-loungen nå og den holder et nivå som jeg aldri før har sett, ikke på noe nivå. Jeg har aldri opplevd lignende i livet, heller ikke på Blindern, sier Grønn og ler.

Ble briefet

Carlsen starter som kjent med hvite brikker i det aller første partiet. Harrelson vil ta det symbolske åpningstrekket. Vanligvis gir enten Carlsen beskjed om hvor han skal sette brikken, eller så tar de trekket tilbake før Carlsen flytter på nytt og klokka startes.

I heisen opp til spillelokalet ble for øvrig Harrelson briefet av en av arrangørens medarbeidere om at det ville være mye presse til stede.

- Bare så du er klar over det, så er det veldig mye media her i dag. Bare si ifra til meg om hva du er komfortabel med, sa VIP-arbeideren.

- Det er greit. Det er OK, svarte Harrelson.

PS: Følg Dagbladets livedekning med sjakkreporter Tarjei Svensen fra klokken 14.00.