- Holm kunne spilt fotball i smoking

Landslagssjefen sammenlikner Daniel Fredheim med Solskjær.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Da landslagssjef Åge Hareide i dag tok ut troppen til landskampene mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia, var Daniel Fredheim Holm den kanskje største overraskelsen.

Vålerenga-spissen har spilt godt i hele vinter - og imponerte igjen under landslagssamlingen i Manchester, noe som medvirket sterkt til at 21-åringen nå kan få sin første A-landskamp.

- Daniel er litt som Ole Gunnar Solskjær, han har den samme balansen. Begge kan omtrent spille fotball i smoking, sier Åge Hareide.

Gleder seg over talent

- Holm er en svært spennende spiller med en litt internasjonal legning. For oss er han mest aktuell som hengende spiss eller venstre kant, og han kan godt komme på banen i løpet av de to kampene vi har foran oss, legger han til.

Landslagssjefen finner stor glede i at unge talenter blander seg inn i det gjeveste selskapet.

- På mange måter er dette det artigste med denne jobben, å se nye spillere vokse fram, synes han.Samtidig advarer han folk rundt spillerne mot å ta av så snart de ser antydning til talent utenom det vanlige.

Advarer mot overvurdering

IMPONERTE SJEFEN: Vålerenga-spiss Daniel Fredheim Holm (t.v.) imponerte landslagssjef Åge Hareide under treningssamlingen i Manchester. Nå er han også tatt ut til en tropp som skal spille kamp. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
IMPONERTE SJEFEN: Vålerenga-spiss Daniel Fredheim Holm (t.v.) imponerte landslagssjef Åge Hareide under treningssamlingen i Manchester. Nå er han også tatt ut til en tropp som skal spille kamp. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Det er mulig at vi ofte «rater» unggutta litt for høyt, fordi vi blir revet litt med. Men utviklingen går gjerne i bølger, understreker Hareide.

Nettopp slik begrunner han at Vålerengas Glenn Roberts foreløpig ikke er klar for A-landslaget, til tross for at han også har gjort store framskritt den siste tida.

Igjen sammenlikner Hareide situasjonen med Norges kanskje aller største fotballstjerne gjennom tidene.

- Ole Gunnar Solskjær var for eksempel 22-23 år gammel før han var klar for spill i Manchester, påpeker Hareide. 

RBK-ere i skorpa

To andre unggutter som har vært aktuelle for landslagstroppen, men som ikke står på lista, er Rosenborg-spillerne Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred.

Dette til tross for at begge presterte godt under samlingen i Manchester.

- Ciljan og Alex var gode under treningene. Likevel er det litt for tidlig for dem ennå, sier Åge Hareide.

- Men de kan helt klart være aspiranter snart, tillegger han, og trekker fram målfarlighet som det området hvor duoen har mest å gå på.