Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holmann-gull i natt

PENRITH LAKES (Dagbladet): Ingen tvil. Knut Holmann er verdens beste padler. I natt smadret han alle konkurrentene på 1000 meter. - Nå er jeg bare så inni helvete glad. Jeg begynner nesten å grine, sier en rørt Holmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holmann startet løpet bra, men lå bak argentineren Javier Correa de første hundre meterne. Fra 500 meter og inn, var Holmann sjef.

- Det var et ålreit løp. Han argentineren gikk hardt ut, men gikk tom på slutten. Jeg synes jeg gikk bra fra 500 meter og inn, og jeg greide å holde roen hele veien, sier Holmann rett etter målgang.

Ikke i tvil

Og det lyste glede ut av den ellers sindige Bærumsgutten.

- Det første gullet i Atlanta var en lettelse. Dette var en glede, sier han og ler.

- Var du noen gang i tvil om at du skulle greie det?

- Nei, sier han kontant. Feiring blir det ikke tid til i løpet av dagen. - Jeg har en 500-meter i morra, og må lade opp til den.

- Kan du vinne den også?

- Nei, men med et godt løp kan jeg nok ta medalje. Jeg føler meg i bra slag, sier Holmann. I natt var det ingeting som tydet på at han ikke skal greie en ny medalje i morra. 500-meterfavoritten, Petar Merkov fra Bulgaria, var sjanseløs og langt bak nordmannen i dag.

Uridrettsmann

Holmann startet som vanlig konkurransedagen klokka 05.30 med frokost. Deretter reiste han ut til regattabanen, der han hadde en todelt oppvarming. Først en halvtime relativ intens padling for å fgå i gang kroppen, og deretter en siste oppvarming før start. Holmann gjør alltid dette, og viker aldri fra rutinene.

Landslagstrener Kjell Tore Solvang mener dette er årsaken til Holmanns suksess.

- Du kan stille klokka etter de faste rutinene hans. Knut er en uridrettsmann, en klassisk norsk en, som kommer ut av skogen hvert fjerde år og tar gull. Han har ingen hemmeligheter rundt opplegget sitt, men det er ingen andre som har god nok struktur til å kopiere ham, sier Solvang til Dagbladet.

Som vanlig var Prinsesse Märtha tilstede for å kaste kongelig glans.

Tidenes beste

I ngen norsk sommeridrettsutøver har tatt flere OL-medlajer enn Holmann.

- Det betyr mye for meg, sier Holmann.

Som det gjør det for norsk idrett.

- De fleste superlativer er nok brukt om Knut. Han skiller seg ut fra de fleste gjennom trening og kosthold, og er forskjellen mellom de som blir uplasserte og en olympisk mester, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

- Hvordan rangerer du Knut Holmans OL-innsats fra 1992 til i dag?

- Med denne gullmedaljen er Knut tatt steget inn i gruppa blant våre største idrettsutøvere, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

- Han er vår største olympier på sommersiden. Gullmedaljen fikk Holmann av IOC-medlem Gerhard Heiberg.

- Dette er utrolig morsomt. Jeg var den første som gratulerte Knut da han kom opp av vannet i dag. Det var jeg også under OL i Atlanta. Han sa faktisk at han husket det godt, ler en oppglødd Heiberg.

Les også: Holmann storfavoritt

STERKEST: Knut Holmann fosser inn til seier i finalen.
JA VI ELSKER... Knut Holmann måtte knipe øynene igjen for å holde tårene tilbake under nattens seiersseremoni.