Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holmann storfavoritt

PENRITH LAKE (Dagbladet): Først feide han all motstand til side i sitt semifinaleheat på 1000 meter. Deretter ble regjerende verdensmester Lutz Liwowski diskvalifisert etter tjuvstart. Det lukter OL-gull lang vei av Knut Holmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vurderer også det internasjonale padlerforbundet å utestenge bulgareren Peter Merkov som vant det andre semifinaleheatet. Merkov skal ha testet positivt på steroider før OL. Siden laboratoriet ikke var IOC-godkjent lot det bulgarske idrettsforbundet Merkov likevel delta i OL.

- Vi ser på saken i morgen men kan ikke si noe mer før i morgen europeisk tid, sier sjefen i det internasjonale padlerforbundet Ulrich Feldhoff i natt.

Merkelig

Knut Holmann er kritisk til at bulgareren er med.

- Jeg synes det er rart. Ryktene sier jo at han skal ha testet positivt. Hvis det er riktig burde han ikke være med her, sier Holmann til Dagbladet. Merkov padlet godt på 1000 meter og vant også det ene heatet på 500 meter dagen før.

- Merkov kan bli den hardeste å slå i finalen, sier Holmann.

Tyskeren Lutz Liwowski tjuvstartet i sin semifinale, og er dermed ute av OL. Det er bra for Holmann som har tapt VM-gullet til tyskeren de siste to årene. Nå er det vanskelig å se hvem som skal slå nordmannen i finalen lørdag.

- Det er ingen i finaleheatet som har slått meg noen gang, sier Holmann.

Dårligere enn Drillo

Likevel er han livredd for å love metall til et gullsultent Norge.

- Hvor mye større er gullsjansen dine nå?

- Gull, njaaaaaaaaa. Holmann drar på njaet i ti sekunder før han konkluderer:

- Sjansene er ikke mindre nå, men jeg vinner ikke OL fordi ingen av de andre i feltet ikke har slått meg før. Jeg må konsentrere meg om å gjøre et godt løp.

- Hvor store er sjansene i prosent?

- Det vil jeg ikke spekulere i, Drillo er bedre i matte enn meg.

GULL-FLYT: Knut Holmanns gullsjanser på 1000 meter ble betraktelig styrket da Lutz Liwowski ble disket i semifinalen.