Holmann til to VM-finaler

Knut Holmann satte et støkk i konkurrentene da han fosset inn til to semifinaleseirer og finaleplass på såvel K1 500- som 1000 meter i padling-VM i Ungarn

- Jeg har aldri sett at Knut har padlet en så god 500 meter så lenge jeg har jobbet sammen med ham, sier landslagssjef Peter Orban til NTB. Orban har vært norsk landslagssjef i to sesonger.

Den firedobbelte verdensmesteren Holmann er ikke helt enig med treneren:

- Jeg har nok padlet bedre 500 metere før. Dette var bare en semifinale hvor det som telte mest var å gå til finale. Men for all del, jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Jeg merket at distansen er litt i korteste laget for meg, men likevel hadde jeg full kontroll på seieren da 300 meters-merket var passert, sier Holmann.

Men det er ikke den korteste av de to distansene som er Knut Holmanns overordnede VM-mål, selv om han virkelig viste kraft i går. 30-åringen er i første rekke spesialist på 1000 meter, hvor han har fire VM-titler å se tilbake på. Den første kom så tidlig som i 1990.

- Jeg fokuserer på 1000 meteren først, så får jeg ta 500 meteren når den kommer, sier Holmann om finalene. Finalen på 500 meter går i morgen. (NTB)