Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holmenkollen alene om VM-søknad

Holmenkollen blir VM-arrangør i 2009. Falun har besluttet å utsette sin søknad om et nytt VM på ski.

Den norske VM-søknaden på 50 sider skal leveres til Det internasjonale skiforbundet (FIS) innen 1. mai, skriver VG.

- Vi var lenge spent på hva svenskene ville gjøre ettersom de egentlig lå foran i ansiennitet. Falun har ikke hatt mesterskap siden 1993, mens Norge har arrangert både OL 1994 og VM 1997, sier Holmenkollen-general Rolf Nyhus til avisen. Nyhus har ansvaret både for søknaden og forberedelsene til VM i 2009.

Avgjørelsen faller offisielt på FIS-kongressen i Miami i mai 2004. Norge er eneste søker, og saken er derfor etter alt å dømme klar. Oberstdorf skal arrangere VM nordiske grener i 2005, mens turen går til japanske Sapporo i 2007.

(NTB)

PÅ SITT BESTE: Når sola skinner og stjernene kommer, viser Kollen seg fra sin beste side. Her fra 2000 med 70 000 som stemmer i et Kollenbrøl.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling