Holmenkollen blir ny over nyttår

I løpet av januar skal det nye anlegget i Holmenkollen være ferdig. Utbyggingen koster 66 millioner kroner, hvorav Oslo kommune bidrar med 60 millioner. Langrennsstadion åpner 27. februar og skiskytterstadion 13. mars. Hoppbakken skal tas i bruk rett over nyttår.

Langrenn og skiskyting får samme start- og målområde. Stadion blir den første i verden som inkluderer begge grenene. Tribunene på skiskytterstadion har plass til 7000. Langrennstribunene får en publikumskapasitet på 20 000. I hoppbakken er det 22 000 sitteplasser.

- Totalt vil det være plass til 150 000 mennesker i det nye Kollen-anlegget. Det er målet vårt på den store Holmenkollsøndagen 12. mars år 2000, sier Kollen-general Rolf Nyhus til Dagbladet.

Kollen-VM

Arrangementet er hovedsatsingsområde når Oslo fyller tusen år. I februar år 2000 er det VM i skiskyting i Kollen.

- Litt inn i neste årtusen satser vi også på et nytt VM i nordiske grener. Lahti er arrangør i år 2001, og Falun kandidat i 2005. Kollen er Norges neste VM-kandidat, og kan få et nytt mesterskap i 2007 eller 2009, sier Rolf Nyhus.

Av de 66 millionene Kollen-utbyggingen koster, går 29 millioner til langrennsanlegget, 15 til hoppbakken, 13 til skiskytterarenaen og ni millioner til prosjektering etc.

Hovedlandsrennet for jenter og gutter lørdag 27. februar neste år åpner langrennsstadion på solsida nord for hoppbakken. Mens løperne før gikk på vestsida, går de nå på østsida oppover mot Frognerseteren. Nytt er det også at de kommer inn bak Gratishaugen. Brua over Holmenkollveien er 26 meter bred.

Prøve-VM

Verdenscuprennet og prøve-VM torsdag 11. mars er den første konkurransen på skiskytterstadion, som er topp moderne med suveren oversikt for publikum til standplass, skiver og strafferunder.

Nye Kollen åpnes søndag 14. mars. Bakken har fått ny profil, tilpasset v-stilen. Det kritiske punktet er 118 meter, jurylengden 127.

- Det vil si at bakken vil tåle hopp på 135 meter. Det er åtte meter over den gjeldene bakkerekorden, sier Rolf Nyhus.

Anlegget vil også få et permanent snøproduksjonsanlegg, men foreløpig ikke plast til helårsbruk. Valget mellom stolheis eller heis langs bakken i hoppanlegget, er heller ikke gjort. Fastmonterte vindseil på begge sider av bakken er på trappene.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 687714701


Varnish cache server