Holmenkollen blir ny over nyttår

I løpet av januar skal det nye anlegget i Holmenkollen være ferdig. Utbyggingen koster 66 millioner kroner, hvorav Oslo kommune bidrar med 60 millioner. Langrennsstadion åpner 27. februar og skiskytterstadion 13. mars. Hoppbakken skal tas i bruk rett over nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Langrenn og skiskyting får samme start- og målområde. Stadion blir den første i verden som inkluderer begge grenene. Tribunene på skiskytterstadion har plass til 7000. Langrennstribunene får en publikumskapasitet på 20 000. I hoppbakken er det 22 000 sitteplasser.

- Totalt vil det være plass til 150 000 mennesker i det nye Kollen-anlegget. Det er målet vårt på den store Holmenkollsøndagen 12. mars år 2000, sier Kollen-general Rolf Nyhus til Dagbladet.

Kollen-VM

Arrangementet er hovedsatsingsområde når Oslo fyller tusen år. I februar år 2000 er det VM i skiskyting i Kollen.

- Litt inn i neste årtusen satser vi også på et nytt VM i nordiske grener. Lahti er arrangør i år 2001, og Falun kandidat i 2005. Kollen er Norges neste VM-kandidat, og kan få et nytt mesterskap i 2007 eller 2009, sier Rolf Nyhus.

Av de 66 millionene Kollen-utbyggingen koster, går 29 millioner til langrennsanlegget, 15 til hoppbakken, 13 til skiskytterarenaen og ni millioner til prosjektering etc.

Hovedlandsrennet for jenter og gutter lørdag 27. februar neste år åpner langrennsstadion på solsida nord for hoppbakken. Mens løperne før gikk på vestsida, går de nå på østsida oppover mot Frognerseteren. Nytt er det også at de kommer inn bak Gratishaugen. Brua over Holmenkollveien er 26 meter bred.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer