Holmenkollrenn avlyses i 2009

Har ingen bakker.

Det blir ikke noe hopprenn i Holmenkollen i 2009. Årsaken er at ingen av bakkene vil stå ferdige. Derfor må det tradisjonsrike rennet flyttes.

Byråd Anette Wiig Bryn sier til NRK.no at det nå er bestemt av byrådet å prioritere byggingen av storbakken før det tas fatt på den nye Midtstubakken. Dermed må planene for neste års Holmenkollrenn gjøres om.

– Vi hadde håpet at verdenscupen for 2009 kunne gå i den nye Midtstubakken som da skulle vært klar. Nå må vi gjøre om på det, fordi storbakken prioriteres, sier byråden.

Det har tatt så lang tid å bestemme hva som til slutt skulle skje med storbakken at tidsplanen for 2009 ryker.

– Det er selvsagt trist at vi går glipp av et år, men til gjengjeld får vi da et fantastisk anlegg for framtiden, et anlegg som kan brukes til verdenscup og VM i mange år fremover, sier Wiig Bryn til NRK.no.

Nå må Norges Skiforbund finne en reservearena året før prøve-VM. Trolig kommer Lysgårdsbakken på Lillehammer eller Granåsen i Trondheim til å bli valgt.

Dette medfører også at arrangørene kommer i et dilemma om hvor resten av skifestivalen skal gå i 2009.

– Holmenkollen Skifestival består av hopp, langrenn og kombinert, men det kan være at vi kan finne andre løsninger, der noen av øvelsene kan gå i Holmenkollen og noen andre steder, sier generalsekretær Kristin Felde i Norges Skiforbund.

(NTB)

UTEN BAKKE: Holmenkoll-rennet i 2009 er umulig å få gjennomført, siden bakken i Oslo da er under ombygning.