Holmlia-gutten som får spille med idolet

Mohammed Fellah (17).

• Direkte fra klokka 18: Vålerenga - Tromsø og fire andre kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no): For tre år siden var Mohammed Fellah bare en guttespiller på Holmlia sørøst i Oslo. Så ble han oppdaget av VIF i en cupkamp mellom lagene.


- Jeg ble tilbudt en overgang og var aldri i tvil, selv om jeg også hadde tilbud fra Skeid og flere, sier Fellah til Dagbladet.no.

Han er talentet VIF-trener Petter Myhre trekker fram i en klubb med mange lovende unggutter.

- Vålerenga er absolutt riktig klubb for meg. De siste åra har talentene fått det bedre og bedre. Flere får sjansen. Mange av oss har hatt Petter som juniortrener, han vet hva vi står for, sier 17-åringen.

Holm, Ronaldinho og Ronaldo

Myhre mener Fellah er unorsk som fotballspiller, og det har ingenting med at han har marokkanske foreldre.

- Han er unorsk, i form av at han har veldig gode balanse, kroppsbeherskelse, tyngdepunkt og nærteknikk, sier Myhre.

IDOLET OG TALENTET: Mohammed Fellah (t.v) har allerede fått tippeligafotball i Vålerenga, sammen med forbildet Daniel Fredheim Holm (t.h). Foto: Scanpix
IDOLET OG TALENTET: Mohammed Fellah (t.v) har allerede fått tippeligafotball i Vålerenga, sammen med forbildet Daniel Fredheim Holm (t.h). Foto: Scanpix Vis mer

Samt et treffsikkert venstrebein, akkurat som Daniel Fredheim Holm.

- Her i Vålerenga og i Norge er det Daniel som er idolet mitt. Ute i verden er det Ronaldinho og Cristiano Ronaldo, sier Fellah.

- Hvorfor Fredheim Holm?

- Føler han også har utenlandsk spillestil. Han har balanse og venstrefot. Han har vært forbildet mitt lenge. Det er gøy å få spille med et av forbildene mine.

Han er ikke bare forbilde lenger, nå er landslagsspissen også kompis med eleven fra Wang Toppidrett.

- Jeg har et godt forhold til Daniel. Det er han jeg er mest sammen med på laget, pluss de andre unggutta. Han vet at han er idolet mitt, og han har selv sagt at jeg er en spillerne han liker best. Det setter jeg pris på.

Trives i diamant

Fellah følger gjerne Holm opp på det norske A-landslaget. Han har fått tilbud fra Marokko, men føler seg norsk og har allerede representert U-landslaget fra G15 til G19.

Holmlia-gutten som får spille med idolet

- Jeg føler at det blir lettere å spille for Norge når jeg er bor her, sier Mohammed.

Hvis han skal til utenlands blir det som proff. Men det er lenge til.

- Målet mitt er å få flere innhopp i tippeligaen. Utover sesongen må jeg bevise at jeg er god nok til å starte. Jeg har ingen langsiktige mål. Tenker bare kortsiktig, jeg må overbevise Petter og Harald (Aabrekk). Jeg må bli best mulig her for å komme ut. Det er for dumt å tenke utlandet ennå.

Fellah er midtbanespiller, men tror han kan bekle alle roller fra midten og framover.

- Når vi spiller diamant på midten liker jeg den offensive rollen. Jeg takler egentlig alt offensivt føler jeg. Og jeg blir ikke skuffet hvis jeg havner på en av kantene.

Må ofre litt

Fellah synes fotballivet er fint, selv om han noen ganger er fristet til å la skole være skole når han er ferdig med formiddagstreninga. Etter kl. 15.30 har han helt fri - unntatt på kampdager.

- Nå er det fotballen som gjelder, jeg satser 100 prosent på det. Så er det skole i tillegg, jeg prøver å gjøre det så godt som mulig. Det er vanskelig når du har trent hardt og er sliten. Men litt må du ofre for å nå langt.

I tillegg husker han alltid hvor han kom fra som 15-åring.

- Jeg glemmer ikke kompisene på Holmia, jeg kan ikke miste støtten derfra.