Holmvik-suser i krysset sikret storseier for Sandnes

Ull/Kisa ble for små i første kvalik-møte.


(Dagbladet): Ull/Kisa - Sandnes Ulf 0-4

Det skal et fotballmirakel til om ikke Sandnes Ulf spiller i Tippeligaen også i 2013. De tok med seg en fire måls ledelse fra bortekampen mot Ull/Kisa på UKI Arena i dag.

Gjestene var best gjennom hele kampen, og Bjørnar Holmvik satte et verdig punktum da han fikk dagens beste treff på ballen i sluttminuttene. Suseren fra utenfor 16-meteren som blåste inn i krysset ga de lyseblå 4-0-seier.

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne kampen, men på sidelinja sto en frustrert Sandnes Ulf-trener Asle Andersen og manet spillerne framover da de ledet 1-0 med noen minutter igjen å spille.

Da 2-0 kom ti minutter før slutt var det egentlig bare snakk om hvor stor seieren skulle bli, for da var tanken tom hos hjemmelaget.

- Det er litt spesielt at jeg står og jager gutta i angrep på 2-0, men jeg så det var mye rom å utnytte. Jeg var veldig obs på at vi kunne skaffe oss et perfekt utgangspunkt. Heldigvis responderte spillerne ved å jakte flere mål, sier Andersen til Dagbladet.

Før det var spilt et minutt av kampen, burde gjestene hatt straffespark. Pål Steffen Andresen tråkket på foten til Steinthor Thorsteinsson i feltet, men dommer Tom Harald Hagen blåste ikke.

Sandnes Ulf fortsatte å presse kraftig mot overraskelseslaget Ull/Kisa, og var nær ved scoring flere ganger før de faktisk fikk ledermålet.

Det kom etter en corner, og kanskje burde Ull/Kisa fått frispark i eget felt for en dytt i ryggen på Kristian Flittie Onstad, men igjen lot Hagen spillet gå. Morten Bertholt fikk ballen like utenfor 16-meteren og plasserte inn 0-1 nede i høyre hjørne.

Ti minutter før full tid satte Christian Gytkjær ballen i åpent nett etter et innlegg fra innbytter Arnor Ingvi Traustason, og fem minutter seinere satte en annen innbytter, Marius Helle inn det tredje for gjestene.

Og akkurat i det full tid var ute fikk Bjørnar Holmvik en trilleball sånn du bare får på løkka når du er ti år, og lappet til ballen som fløy inn i høyre kryss.

Fire måls ledelse fra bortebane betyr at Sandnes Ulf så godt som sikret plassen i Tippeligaen også neste sesong.

- Jeg synes det ikke var noen forskjell på lagene i andre omgang fram til 2-0. Etter den detter vi opp i liminga. I tillegg er de mye bedre enn oss de første 25 minuttene, sier Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen til Dagbladet.

Han har ingen tro på at det kan bli avansement etter det klare tapet.

- Nei, ikke med 0-4 i baken fra hjemmebane, men vi skal prøve å vinne i Sandnes selv om det kan bli vanskelig nok og gi spillerne en skikkelig fin avslutning på lørdag, fortsetter han.

Asle Andersen er veldig opptatt av å få fram at det ikke er avgjort selv etter storseieren.

- Nei, slik er ikke jeg bygget. Det er ikke helt over, sier han.

Lørdag kommer Ullensaker/Kisa for å spille returoppgjøret, men så stor som nivåforskjellen var i kveld er det nesten umulig å tro det blir noe annet enn en formalitet.

0-1: Morten Bertholt setter inn ledermålet midtveis i første omgang.
0-1: Morten Bertholt setter inn ledermålet midtveis i første omgang. Vis mer