BRA VM: Jonas Holøs leverte et bra VM for Norge. Her er han på vei for å motta bestemannspremien etter VM-kampen mot Slovenia. Foto: Bjørn Langsem
BRA VM: Jonas Holøs leverte et bra VM for Norge. Her er han på vei for å motta bestemannspremien etter VM-kampen mot Slovenia. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Holøs: - VM har vært et kjempeutstillingsvindu

Har ikke gitt opp NHL-retur.

(Dagbladet): Drømmen om en VM-kvartfinale brast for Jonas Holøs og de norske hockeygutta med 1-4-tapet mot Danmark sist lørdag, og dermed ble den påfølgende kampen mot Hviterussland (2-3-tap) i går uten den helt store gulroten for Norges del.

Men Norge har overlevd i A-pulja i ti strake år, og er med i det beste selskap for 11. gang på rad under VM i Russland neste år.

Jonas Holøs (27) har vært med på alle ti A-mesterskapene for Norge, og backen har en høy stjerne både hos landslagssjef Roy Johansen og ute i hockeyverdenen.

Kontraktsløs Sarpingen er ferdig med sin toårskontrakt med KHL-klubben Lokomotiv Jaroslavl, og er på utkikk etter ny arbeidsgiver for de neste årene.

Han håper VM-turneringen, hvor han scoret ett og hadde fem assists, på sju kamper skal vekke interesse i markedet.

- VM er et kjempeutstillingsvindu. Jeg håper å få noen tilbud å velge mellom, så det er bare å vente og se hvilke muligheter som åpner seg, sier Jonas Holøs til Dagbladet.

39 NHL-kamper Han er åpen for å fortsette i russisk hockey, men han har også beundrere i både Sveits og Sverige. Men Holøs har heller ikke helt gitt opp en retur til NHL, hvor han fikk 39 kamper for Colorado Avalanche i 2010/11.

Den gangen ble han sendt til famerlaget Lake Erie Monsters, hvor de økonomiske betingelsene er mikroskopiske i forhold til livet og hverdagen i NHL.

- Toveiskontrakt uaktuelt Den gangen hadde en såkalt toveiskontrakt, som medførte det økonomiske klasseskillet i NHL kontra famerligaen.

En eventuell retur til NHL i sommer bare aktuelt om han blir tilbudt en såkalt enveiskontrakt - hvor man beholder NHL-lønna selv om man skulle bli sendt ned til B-laget.

- Jeg tviler vel på at jeg blir tilbudt en enviskontrakt, men jeg drar ikke over igjen på toveis, sier Holøs.

- Men får jeg enveiskontrakt, så er det helt klart førstevalget å reise over dammen igjen. Alle vil spille der borte.