Holøs' Avalanche tapte

Minus tre poeng for nordmannen mot Canucks.

STERKEST: Vancouver Canucks og Mikael Samuelsson (i blått) ble et nummer for store for Colorado Avalanche med Erik Johnson (høyre) og Jonas Holøs på laget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark
STERKEST: Vancouver Canucks og Mikael Samuelsson (i blått) ble et nummer for store for Colorado Avalanche med Erik Johnson (høyre) og Jonas Holøs på laget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy ClarkVis mer

Jonas Holøs og hans Colorado Avalanche tapte 2-4 (2-0, 0-1, 0-3) på bortebane mot Vancouver Canucks i National Hockey League (NHL) onsdag.

Holøs, som var på isen i 15.31 minutter, og Colorado åpnet forrykende og ledet 2-0 etter den første perioden. Erik Johnson og Matt Duchene scoret målene, men etter en glimrende første periode, stoppet det helt opp for gjestene.

Hjemmelaget reduserte til 1-2 i midtperioden etter mål av Maxim Lapierre, mens Alexandre Burrows og Henrik Sedin (to mål) fastsatte sluttresultatet i den tredje og siste perioden.

Holøs var involvert i 14 bytter og endte med minus tre poeng i poengprotokollen.

Utestengt for albuebruk
San Jose Sharks-spilleren Dany Heatley er utestengt i to kamper for å ha brukt albuen sin mot hodet til en motstander.

Etter episoden som skjedde onsdag, må Heatley ut med litt i overkant av 80.000 dollar (ca. 450.000 kroner) i bot. Han må også stå over Sharks' kamper mot Minnesota torsdag og St. Louis lørdag.

Heatley satte albuen i hodet til Dallas Stars? Steve Ott da det gjensto vel fire minutter å spille i kampen mellom Sharks og Dallas. Han ble belønnet med to minutter i «fryseboksen» etter hendelsen, som altså førte til utestengelse.

Ledelsen i NHL har bestemt at det skal slås hardt ned på stygt og brutalt spill, og særlig gjelder dette episoder med slag mot hodet til spillerne.

(NTB)