TJENER GROVT I NY KLUBB: Ifølge Aftonbladet vil Jonas Holøs få en månedslønn på nesten en halv million svenske kroner i Växjö. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TJENER GROVT I NY KLUBB: Ifølge Aftonbladet vil Jonas Holøs få en månedslønn på nesten en halv million svenske kroner i Växjö. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Holøs blir en av Sveriges best betalte spillere

Men enkelte eksperter rister på hodet av nordmannens superlønn.

(Dagbladet): Da Sarpsborg-gutten Jonas Holøs bestemte seg for å forlate NHL og Colorado Avalanche, kjempet flere svenske eliteserieklubber om underskriften hans.

Søndag kveld følte Brynäs seg trygge på at de hadde vunnet drakampen - men dagen etter signerte Holøs for Växjö.

I dag skriver Aftonbladet at nordmannen blir en av Sveriges best betalte spillere i sin nye klubb. Holøs skal ha fått ca. to millioner svenske kroner (1,7 mill. norske kroner) i sign-on-fee, og han slipper unna med å betale 15 prosent artistskatt.

Totalt vil Holøs kunne heve en bruttolønn på snaue 500 000 svenske kroner i måneden. Til sammenligning har Mats Zuccarello Aasen ca. fem millioner kroner i året som NHL-spiller i New York Rangers.

Brynäs sier det aldri var aktuelt for dem å overgå budet fra Växjö.

- Det føltes ikke OK å komme med et sånt overbud, som heller ikke var innenfor våre budsjettrammer, sier sportssjef Micke Sundlöv til Aftonbladet.

Også Frölunda skal ha vært ivrige etter å sikre seg Holøs, men selv om de involverte landslagskollega Mathis Olimb i overtalelsesprosessen, var det ikke nok.

Selv sier han det først og fremst var det sportslige som ble avgjørende for klubbvalget.

- Det var fifty fifty mellom Brynäs og Växjö. Begge var interesserte og kom med et bra tilbud, men det lokket å spille foran en fullsatt arena, sier Holøs.

24-åringen er kjent som en elegant og solid back, men ifølge Aftonbladet rister enkelte eksperter på hodet over hvor høyt han er blitt verdisatt.

Både fordi han «aldri har vært noen stjerne», og fordi han i løpet av de siste to sesongene bare har notert seg for én scoring.