TIL SVENSK LIGA: Jonas Holøs var ønsket av klubber i Russland, Sveits og Sverige, men valgte til slutt svenske Växjö. 
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
TIL SVENSK LIGA: Jonas Holøs var ønsket av klubber i Russland, Sveits og Sverige, men valgte til slutt svenske Växjö. Foto: FREDRIK SANDBERG / ScanpixVis mer

Holøs fra NHL til Växjö

- Tillit betyr nesten alt for meg.

Den tidligere NHL-proffen Jonas Holøs har skrevet under for den svenske ishockeyklubben Växjö. Holøs bekrefter overfor Hockeymagasinet at han er klar for den nyopprykkede klubben.

- Det sto mellom Brynäs og Växjö, rett og slett fordi jeg ser på dem som to ganske likestilte lag. Men det økonomiske, samt at Växjö har full hall hver match og er en hardtsatsende klubb som vil til toppen, ble avgjørende, sier Holøs til hockeymagasinet.no.

Flere klubber i Russland, Sveits og Sverige ønsket seg Holøs, men valget falt på Växjö. Han debuterer for Växjö mot sin gamle klubb Färjestad lørdag.

- Tillit betyr nesten alt for meg. Det var derfor jeg dro hjem. Jeg ville ha mer istid og en viktigere rolle på laget, sier 24-åringen til NRK.

Ifølge nyhetsbyrået TT har sarpingen skrevet under en kontrakt ut neste sesong.

- Han er en veldig bra back i en bra alder. Han har framtiden foran seg, sier sportssjef Henrik Evertsson i en pressemelding.

Holøs ble nylig fristilt fra kontrakten sin med NHL-laget Colorado Avalanche etter at han be flyttet ned til farmerlaget Lake Erie Monsters. Han fikk 39 kamper i NHL sist sesong og noterte seg for seks assists.

Växjö ligger på åttendeplass i den svenske eliteserien med 17 poeng på 12 kamper.

(NTB)