KLAR FOR NHL-SPILL: Colorado Avalanche har valgt å benytte seg av førsteretten på Jonas Holøs, og har skrevet toårskontrakt med den norske landslagsbacken.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KLAR FOR NHL-SPILL: Colorado Avalanche har valgt å benytte seg av førsteretten på Jonas Holøs, og har skrevet toårskontrakt med den norske landslagsbacken.Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Holøs klar for NHL-spill

Har skrevet toårskontrakt med Colorado Avalanche.

||| (Dagbladet): Etter et godt VM-sluttspill sett med norske øyne, var det forventet at eksporten av nordmenn til verdens beste hockeyliga, NHL, ville ta seg opp.

Nå er Färjestad-backen Jonas Holøs klar for Colorado Avalanche, laget som valgte ham i sjette runde av NHL-draften i 2008 (nummer 170 totalt). Det melder nisjenettstedet capgeek.com, som har som spesialitet å presentere nye kontraktssigneringer i den nordamerikanske proffligaen.

Dette var siste mulighet for Avalanche til å benytte seg av opsjonen de hadde på Holøs før han ble «fritt vilt» også for andre NHL-lag.

22-åringen fra Sarpsborg har, ifølge informasjonen på capgeek.com, skrevet under på en toårskontrakt med laget Anders Myrvold spilte for i 1995-1996. Skulle den norske landslagsbacken lykkes med å etablere seg i NHL, kan han vente seg en årslønn på 600 000 dollar (cirka 3,9 millioner kroner) det i første kontraktsår og 625 000 dollar (cirka 4 millioner kroner) i andre kontraktsår.

Holøs er imidlertid på en såkalt «two-way contract». Det betyr at om han skulle havne på farmerlaget Lake Erie Monsters i AHL, vil han sitte igjen med en årslønn på 50 000 dollar, noe som gjør Holøs mer utsatt for å måtte flytte på seg.

De to siste sesongene har Holøs spilt for Färjestad i svensk hockey. Tidligere spilte han for Sparta, og der er man stolte over nyheten om at en sarping skal fortsette karrieren i USA.

- Dette er historisk både for Sarpsborg og Østfold. Jonas har jo klart seg bra i Färjestad og er en av spillerne der med mest istid. Dessuten er Jonas en bunn seriøs type. Han overlater ingenting til tilfeldighetene, og han kommer helt sikkert til å bli fulgt godt opp i Colorado Avalanche også, sier styreleder Morten Carlsson i Sparta til Sarpsborg Arbeiderblad.

Dagbladet.no har ikke lykkes å få kontakt med Jonas Holøs søndag kveld.