Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holøs klar til åpningskampen

Colorado Avalanche-backenrekker kampen mot Sverige.

REKKER SVENSKENE: Jonas Holøs kommer til Slovakia i morgen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REKKER SVENSKENE: Jonas Holøs kommer til Slovakia i morgen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jonas kommer hit fredag, så han blir nok klar til den første kampen, sier sportssjef Petter Salsten til NTB.

Jonas Holøs blir en viktig forsterkning på backsiden på det norske laget. Holøs spilte sin første NHL-sesong, men har vært mye opp og ned fra farmerlaget Lake Erie Monsters. Likevel har den tidligere Färjestad-backen stor respekt blant de svenske spillerne.

Det norske laget har fått etablert seg i den ene VM-byen etter å ha vært på reisefot fra Riga onsdag. Norge skal spille i Kosice som ligger helt øst i Slovakia. Der skal gruppene C og D spilles. Gruppe A og B spiller i Bratislava.

Den norske troppen består av tre målvakter, sju backer og 14 forwards ettersom Mats Zuccarello Aasen også ble meldt på til VM. Håndleddsbruddet setter imidlertid en stopper for hans VM-innsats denne gangen.

Norge mangler også KHL-profilen Patrick Thoresen. Han har prioritert familien framfor VM.

Småskader Martin Laumann Ylven sliter med en hevelse i foten. Backen Erik Follestad og Mathis Olimb fikk seg noen smeller i kampene mot Latvia, som de må få behandling for.

- Det er et par småskavanker vi jobber med, men ikke verre enn de lar seg løse, sier sportssjefen.

Norge innleder mot Sverige lørdag, så følger USA mandag, mens Østerrike er motstander i den siste gruppespillkampen onsdag.

Roy Johansens mannskap er avhengig av at målvaktene, med veteran Pål Grotnes i spissen, fungerer. Han spilte en god kamp mot Latvia tirsdag, mens også Lars Haugen (VM-debutant) viste bra takter.

Sverige for sterke Normalt er Sverige for sterke. Faktum er at Norge ikke har slått Sverige siden 1962.

USA slet under VM i Tyskland, men gjør det ofte i OL-sesonger, hvor NHL-profilene uteblir. I fjor besto laget nesten bare av collegespillere. I årets amerikanske 23-mannstropp er det blant annet 19 NHL-spillere fra lag som er slått ut av sluttspillet.

Østerrike er nyopprykket og bør normalt være en motstander Roy Johansens gutter skal hamle opp med. I så fall blir det en ny tur i mellomspillet hvor man skal kjempe med de tre beste fra D-gruppen (Finland, Tsjekkia, Latvia og Danmark) om kvartfinaleplass.

Det er siste gang man spiller med fire VM-grupper i VM. Fra neste år i Sverige/Finland vil man ha to grupper med åtte lag i hver. Da blir det gruppespillkamper hvor de fire beste fra hver gruppe går til kvartfinale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media