Holøs satte ny norsk istid-rekord i NHL

Spilte nesten halve kampen for Colorado mot LA Kings.

NORSK REKORD: Ingen nordmann har før vært så mye på isen i løpet av en NHL-kamp som Jonas Holøs var for Colorado Avalanche mot LA Kings. Foto: Jim McIsaac, Getty Images/AFP/Scanpix
NORSK REKORD: Ingen nordmann har før vært så mye på isen i løpet av en NHL-kamp som Jonas Holøs var for Colorado Avalanche mot LA Kings. Foto: Jim McIsaac, Getty Images/AFP/ScanpixVis mer

|||
Jonas Holøs fikk mer istid enn noen annen spiller og var på isen ved tre Colorado-mål, men måtte tåle 4-6-tap mot Los Angeles Kings.

Tre mål av Brad Richardson avgjorde for gjestene, mot klubben han spilte for i flere sesonger.

- Det føles fint å greie det mot gamleklubben, sa han.

Richardson scoret kampens to siste mål. Det avgjørende 5-4-målet kom i undertall og var det eneste Avalanche-baklengsmålet hvor Holøs var på isen. Det var keeper Craig Andersons feil. Han forlot buret for å hente pucken ved vantet, men sendte den til en motspiller. Richardson kunne score i tomt bur.

Jonas Holøs spilte 27.22 minutter og var altså på isen nesten halve kampen. Ingen nordmann har spilt så mye i en NHL-kamp tidligere. Ole-Kristian Tollefsen hadde den gamle rekorden på snaut 25 minutter.

Holøs spilte 6.58 minutter i overtall og 4.16 i undertall og hadde tre skudd på mål. Han var på isen ved tre av fire mål, men to av dem var i overtall. Dermed fikk han null i pluss/minus-statistikken. Holøs var på isen ved 2-2, 3-4 og 4-4.

Det ligger an til mer istid for Holøs i tiden som kommer. Lagkaptein Adam Foote er ute med en hodeskade, og det er uklart når han er tilbake igjen. En annen back, Scott Hannan, måtte gi seg i 2. periode lørdag etter å ha fått en smell i hodet.

(NTB)