Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holøs scoret avgjørende mål i KHL

Og Thoresen sikret forlengning med utlikning 14 sekunder før slutt.

SCORET: Jonas Holøs (t.h.), her i aksjon mot Russland under OL, scoret for Lokomotiv Jaroslavl i første KHL-kamp etter lekene. Foto: Mark Humphrey, AP / NTB Scanpix
SCORET: Jonas Holøs (t.h.), her i aksjon mot Russland under OL, scoret for Lokomotiv Jaroslavl i første KHL-kamp etter lekene. Foto: Mark Humphrey, AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble ingen norsk ishockeysuksess i OL, men onsdag kunne Jonas Holøs juble som matchvinner for Lokomotiv Jaroslavl i første KHL-kamp etter OL-pausen.

Vel fem minutter ut i siste periode satte Holøs inn 4-3 mot Avtomobilist Jekaterinburg med et slagskudd i overtallsspill. Han fikk god tid til å sikte, og pucken gikk inn selv om keeper var udekket.

Målet ble det avgjørende, selv om Jegor Averin fastsatte resultatet til 5-3 i tomt bur ett sekund før slutt.

Holøs spilte 21.31 minutter, som vanlig mest av utespillerne i Lokomotiv. Han hadde tre skudd på mål. Lokomotiv kom tilbake etter å ha ligget under 0-2 et stykke ut i 2. periode, og klubben sikret viktige poeng i kampen for å holde på den siste sluttspillplassen i KHLs vestre avdeling.

Thoresen-mål Patrick Thoresen kunne også blitt norsk helt i en russisk ishall onsdag. 14 sekunder før slutt utlignet han til 4-4 for SKA St. Petersburg i hjemmekampen mot Avangard Omsk, men gjestene avgjorde i forlengningen.

Thoresen sto for pasningen til hjemmelagets første mål i kampen, scoret av Roman Tsjervenka, men Avangard ledet både 2-0 og 3-1. To raske mål i siste periode ordnet utligning, før Avangard tok ledelsen igjen.

SKA tok ut keeper i sluttminuttet, og det betalte seg da Thoresen utlignet. Han dukket opp ved lengste stolpe på en pasning fra Toni Mårtensson og vippet pucken opp i nettaket.

Tapte i forlengning Sergej Sjirokov ødela imidlertid dagen for de 12.000 hjemmetilhengerne i St. Petersburg med sin scoring 2.18 minutter ut i forlengningen.

Thoresen spilte 16.48 minutter for SKA, som er på 2.-plass i vest og allerede klar for sluttspillet. Han hadde fem skudd på mål.

(NTB)

Hele Norges coronakart