TOUR-AKTUELL: Sondre Holst Enger kjemper om en plass i Tour de France. FOTO: KL Photo
TOUR-AKTUELL: Sondre Holst Enger kjemper om en plass i Tour de France. FOTO: KL PhotoVis mer

Holst Enger aktuell for touren

Sportsdirektøren bekrefter.

(procycling.no): Etter en treig sesongstart har Sondre Holst Enger endelig funnet flyten. Etter sterk kjøring den siste halvannen måneden har sportsdirektør i IAM Cycling, Lionel Marie, lagt ut en ordentlig gulrot til nordmannen.

- Han er på Tour de France-listen vår. Hvis han kan vise oss prestasjoner på det nivået igjen, hvorfor ikke? forteller han til TV2.no.

Holst Enger sykler for øyeblikket Critérium du Dauphiné, hvor han allerede på den første etappen viste styrke. I den kaotiske avslutningen manøvrerte hortenseren seg inn til en åttendeplass.

- Critérium du Dauphiné er en slags eksamen. Men han er et talent og har også vist oss at han kan danse.

Kan lære mye Sportsdirektøren påpeker at det først og fremst ville være veldig stort steg i utviklingen til Holst Enger, om han skulle bli gitt sjansen til å sykle La Grande Boucle.

- Han kan lære mye. Det handler ikke bare om fysikk. Hvis han kommer til Touren lærer han hvordan han takler presset fra media og alt rundt Touren. Det er en stort maskineri, og det er ikke lett for en ung kar som han å takle det. Først må han vise oss litt spurter her. Hvis han er der i Touren, lykke til.

Da procycling.no snakket med Holst Enger forrige uke fortalte han at det ville vært "sykt digg" i bli spurt om å sykle touren, og et tilbud det ville være vanskelig å takke nei til, men at fokuset hans lå på Vuelta a España.

- Jeg holder fokus på å sykle inn resultater og ha det gøy på sykkelen. Et nytt lag kommer automatisk, om man klarer å gjøre det. Nå har jeg fått meg en agent også, så da slipper jeg å tenke på det. Jeg kan bare sykle og ha det gøy. Det er min måte å gjøre det på, fortalte han da.

Til TV2.no forteller Holst Enger at det ville vært en drøm som går i oppfyllelse, men han holder fast ved sine tidligere uttalelser.

- Planen er å sykle Vueltaen, og så får Tour de France komme som en bonus. Jeg skal bare gjøre det best mulig her, forteller han.

22-åringen er foreløpig på en 15-mannsliste til touren. Listen skal etter hvert bli på ni mann.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.