- Holst Enger er en kunstner

Men fikk ikke etappeseier i Rjukan.

SMILTE FØR START: Men etter målgang måtte Holst Enger konstatere at etappeseieren røk. Den norske IAM-rytteren imponerte stor på fjelletappen i Tour of Norway (foto: Scanpix/Teigen)
SMILTE FØR START: Men etter målgang måtte Holst Enger konstatere at etappeseieren røk. Den norske IAM-rytteren imponerte stor på fjelletappen i Tour of Norway (foto: Scanpix/Teigen) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Et norsk lag med to ansikt. Iallfall på overflaten. På den nakne og pittoreske solsiden av Gaustatoppen forsvant vinneren Pieter Weening. Nederlenderen hos Roomopt-laget har etter etappeseieren i Rjukan et solid grep om sammenlagttittelen i årets Tour of Norway. Scenen for det avgjørende angrepet var et slags norsk Mont Ventoux, hvor vegetasjonen gradvis fordufter og rytterne etterlates til å kjempe mot elementene alene.  

Men Odd Christian Eiking var ikke alene. Norges beste kort hadde Sondre Holst Enger, som i sidevinden døde tusen ganger for sin kaptein. Begge satt i en gruppe med sju andre rytter som lå 40 sekunder bak Weening over toppen av Flisetjønnskaret.  

Men rollefordelingen i det norske landslaget endret seg diametralt da «spurteren» Holst Enger utrolig nok hang med over fjellpasset. Nå skulle Eiking kjøre inn Weening, slik at Holst Enger skulle vinne etappen. Men det gikk ikke. På skyggesiden av Gausta-massivet var den norske samhørigheten tilsynelatende borte.

- Jeg vet ikke om de hørte meg (på radioen). Vi var seks kilometer bak. Kanskje det var én kilometer i luftlinje, sier landslagssjef Stig Kristiansen - som ga rytterne sine instrukser over radio.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer