Senja  20150815.
Sondre Holst Enger (IAM Cycling, nummer to fra h) under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway på Senja lørdag. Etappen gikk fra Finnsnes til Målselv.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Senja 20150815. Sondre Holst Enger (IAM Cycling, nummer to fra h) under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway på Senja lørdag. Etappen gikk fra Finnsnes til Målselv. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Holst Enger fulgte Greipel til døra

Knep tredjeplassen på sjuende etappe av Tour of Britain.

IPSWICH (procycling.no): André Greipel fra Lotto vant den sjuende etappe av Tour of Britain foran Elia Viviani fra Team Sky. Sondre Holst Enger var den eneste som klarte å holde hjulet til duoen og ble nummer tre. Edvald Boasson Hagen ble nummer fem og beholder dermed ledertrøya
Vi ville virkelig gå for spurten i dag, og jeg må ta hatten av for laget. De fikk dette til å skje. Det var en nervøs finale med mye svinger, men jeg er glad jeg klarte å holde Viviani fra livet og veldig glad for at jeg klarte å vinne i dag, sier Greipel i TV-intervjuet like etter målgang.

Greipel vant sesongens første ritt allerede i februar, og på spørsmål hvordan Greipel har klarte å holde formen hele sesongen, er han klar. 

- Jeg har alltid vært en solid og stabil ryttere.  Man kan stole alltid stole på meg og de raske beina mine når jeg nærmer meg mål. I dag var det et fantastisk lagsamarbeid, og jeg er fornøyd med formen og spurten jeg klarte å levere i dag, sier Greipel videre.

- Måtte bli litt gal
Holst Enger selv sier oppskriften var ikke å tenke mot slutten.

- Jeg ladet opp til spurt. Jeg måtte bare bli litt gal helt på slutten og prøve å holde hjulet til de store. Jeg klarte å holde hjulene, men klarte ikke å utfordre de helt på slutten, sier Sondre Holst Enger til procycling.nos mann i England.

- Jeg syns jeg fikk til en god spurt i dag. Jeg tror uansett ikke jeg kunne passert Greipel og Viviani på slutten i dag, så jeg er fornøyd, sier Holst Enger videre.Tour of Britain avsluttes søndag med et ritt på 87 kilometer i teknisk rute i London skal kjøres 14 ganger. Den norske IAM-syklisten har høye ambisjoner for rittet.

- Alt er mulig. Det er innstillingen, sier Holst Enger.

- Hvordan er det å være så nærme sterke spurtere som Greipel i mål?

- Det er inspirerende. Jeg hadde en trøblete start på sesongen, men jeg har prøvd så godt jeg kan og har fått inn en god del bra resultater når jeg har vært frisk, sier Holst Enger.

Hektisk finale

Etter seks etapper hadde seierene blitt fordelt likt på Team Sky og Etixx-Quick Step. Det prøvde André Greipel og Lotto å gjøre noe med. Derfor satt de alle kluter til med drøye milen igjen til mål. Samtidig som de fikk noe hjelp av Holst Engers IAM-lag.

Med to kilometer til mål materialiserte hele Team Sky seg i front av feltet og satt farten for «den flygende italieneren», Elia Viviani, som allerede har knepet to etapper. Greipel startet spurten, og selv om Viviani var raskere, vant Greipel den svært tette finalen.

Holst Enger fulgte duoen, og var oppe på siden av Greipel da de passerte målstreken.Edvald Boasson Hagen er dermed enda et steg nærmere å bli første rytter som vinner Tour of Britain to ganger.