Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holst Enger med «superoppskrift» før sykdomscomback

Lanserer helt egen form for supermat. Skal visstnok skape superkrefter.

Honningsvåg  20140815.  Syklist Sondre Holst Enger (IAM Cycling) før andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway fredag. Etappen går fra Honningsvåg til Alta. 
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Honningsvåg 20140815. Syklist Sondre Holst Enger (IAM Cycling) før andre etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway fredag. Etappen går fra Honningsvåg til Alta. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Supernachos: Det er litt som lasagne, bare at man bruker nachos mellom lagene. Jeg trenger superkrefter, så jeg lager supernachos, sier Sondre Holst Enger til procycling.no

Da procycling.no kommer i kontakt med Holst Enger er han i butikken og handler inn til det «siste måltid» før avreise til Tour de Yorkshire, hans første løp siden februar med unntak av norgescupåpningen sist helg.

Håper formen er der
Første mai sesongdebuterer han dermed for andre gang i sin første proffsesong. Tre dager i Yorkshire, et nystartet etappeløp i kjølevannet av Tour de France-starten samme sted i 2014, med to etapper for spurterne, én for de mer klatresterke er resepten.

- Jeg håper jo at formen er bra nok, at jeg kan få til noe. Jeg har lyst til å kjøre bra igjen, vise meg frem og komme i gang med å kjøre gode resultater, sier Sondre Holst Enger til procycling.no

Bronkitt
Etter Tour de Haut Var fikk IAM-proffen bronkitt og måtte gjennom to runder penicillin for å bli frisk. Siden sendte laget ham på høydesamling for å finne tilbake formen. Foreløpig siste skritt på å komme tilbake til hektene, var norgescupløpet i Grenland sist helg.  

- Kroppen føltes greit ut i Norgescupen. Jeg trengte nok det løpet for å få en gjennomkjøring. Jeg fikk kramper mot slutten, som er vanlig når jeg presser meg skikkelig fra starten. Jeg tror høydetreningen har fungert bra, men jeg har ikke følt noen sånn syk forandring etter oppholdet. Men det kommer etter hvert, og formen pleier å komme i slutten av mai, sier Holst Enger.  

Har du vært stresset nå som du ikke har fått kjørt løp?  

- Jeg gidder ikke å være stresset. Jeg får ikke gjort noe med det uansett, så jeg får bare ta tiden til hjelp. Men det blir digg å kjøre løp igjen, sier Holst Enger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!