Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour of Norway:

Holst Enger vil ikke tenke på sammendraget etter ny andreplass

24-åringen strålende fornøyd med å være tilbake i toppen.

TILBAKE I TOPPEN: Sondre Holst Enger har vist seg fra sin gode side på de to første etappene i Tour of Norway. Foto: Israel Cycling Academy
TILBAKE I TOPPEN: Sondre Holst Enger har vist seg fra sin gode side på de to første etappene i Tour of Norway. Foto: Israel Cycling Academy Vis mer

ASKER (procycling.no): Det er et eller annet med mai som gjør at Sondre Holst Enger år etter år blomstrer etter det som ofte har vært en tung start på sesongen. Så er også situasjonen i år, men etter de to første etappene står han igjen med to andreplasser og ledelse i sammendraget og poengkonkurransen.

– Jeg vil jo ha en seier, selvfølgelig. Men det var gøy i dag, og å få den gule ledertrøya var en bonus når jeg ikke vant, sier han til procycling.no etter målgang i solfylte Asker.

For det er lenge siden Holst Enger sist tok en seier. Faktisk må man helt tilbake til Tour of Croatia i 2016, rett over to år siden. Med et inspirerende hjemmepublikum skal man ikke se vekk fra at den kan komme i løpet av den neste halvannen uken i Tour of Norway og Tour des Fjords.

– Det er veldig gøy å sykle når du er der oppe i toppen, det er ekstra motiverende. Så er det jo også spesielt med det å sykle på hjemmebane, fortsetter nordmannen, som hadde målgang i hjembyen Horten på onsdagens åpningsetappe.

– Ser på alt som mulig

Dylan Groenewegen, som ledet rittet etter den første etappen, var ikke i stand til å henge med de beste da spurten åpnet etter bakken opp mot Askerhallen.

Ettersom Edvald Boasson Hagen, som vant torsdagens etappe, havnet langt bak på den første etappen, var bonussekundene Holst Enger fikk med sine to andreplasser nok til å ta over ledelsen.

Uten at han tenker så mye over det.

– Jeg tenker ikke så mye sammendrag egentlig. Jeg tar dag for dag og prøver å gjøre det beste ut av den dagen. Da får sammendraget bare komme automatisk.

Neste steg er fredagens etappe til Sarpsborg, som er ventet å bli nok en massespurt i slak motbakke.

– Det gjelder bare å sikte høyt igjen og gå for det. Jeg ser på alt som mulig, forteller han optimistisk.

Strålende fornøyd med laget

Da procycling.no snakket med Holst Engers lagkamerat August Jensen før start i Hønefoss, fortalte nordlendingen at han skulle gå for en langspurt med Holst Enger på hjul.

Det var en plan de utførte mer eller mindre som planlagt.

– Vi hadde en plan om å kjøre opptrekk for Sondre, og det fikk vi til. Egentlig skulle jeg gjerne ventet litt lengre med å kjøre, men det er vanskelig i en slik avslutning. Da jeg først kom fram i front måtte jeg bare kjøre, sier Jensen-

Holst Enger er klar på at han er veldig fornøyd med det lagkameratene har levert på rittets to første dager.

– Jeg er utrolig stolt av laget. Både i dag og i går gjorde de en helt sykt bra jobb for meg. De skal ha all ære for det, sier hortenseren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media