Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Holst Enger vraket til Tour de France

Rapporter tyder på at nordmannen ikke får plass på Ag2r-laget.

INGEN TOUR? Ifølge rapporter får ikke Sondre Holst Enger sykle Tour de France. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)
INGEN TOUR? Ifølge rapporter får ikke Sondre Holst Enger sykle Tour de France. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Årets Tour de France går uten Sondre Holst Enger på startstreken, ifølge TV2.

23-åringen som har hatt en vanskelig debutsesong for Ag2r La Mondiale og skal ikke være blant de ni som får sykle det franske storrittet, melder TV-kanalen mandag.

Nordmannens trener Atle Kvålsvoll ville verken bekrefte eller spekulere rundt TV2s opplysninger når kontaktet av procycling.no. Trønderen innrømmer likevel at Holst Enger ikke har prestert på sitt beste den siste tiden.

– Sondre har ikke kommet opp på sitt normale nivå i år. Han ble veldig satt tilbake av matforgiftningen han pådro seg under Tour of Oman og har egentlig slitt en del etter det, sier Kvålsvoll.

Søndag avsluttet Holst Enger WorldTour-rittet Tour de Suisse med å bli helst sist på den avsluttende tempoetappen Schaffhausen og senere dømt utenfor tidslimiten. Det sveitsiske nidagersrittet var Holst Engers siste sjanse til å overbevise Ag2r-ledelsen før Tour de France-uttaket som sannsynligvis gjøres i etterkant av det franske mesterskapet. I forkant av rittet tilbrakte han flere uker i høyden på Sierra Nevada.

– I Sveits ble det en del jobbing for laget. Han hadde også som mål om å kjempe i spurtene. Det klarte han ikke helt. Den ene etappen ble han nummer 15, som beste resultat. Han kunne tenkt seg å være i bedre form og kjempet topplasseringen, sier Kvålsvoll – som ser for seg at treningseleven får seg et avbrekk dersom turen ikke går til Tour de France.

– Sondre har hatt en tøff treningsperioden nå og et tøft Tour de Suisse. Så hvis det ikke blir Tour de France, så kan det være lurt å slå av bryteren litt og ta et pust i bakken før han fokuserer mot andre ritt, forklarer den rutinerte treneren Kvålsvoll.

Med VM på hjemmebane i Bergen i 2017, blir det et naturlig neste fokus i sesongen for Holst Enger.

– VM er det store målet for alle norske syklister i år. Jeg tenker at Spania rundt kan være et godt alternativ (til Tour de France) i oppkjøringen til VM.

Artikkelen er levert av procycling.no!

Hele Norges coronakart