- Holst Engers lag til Tour de France

Ligger an til den siste WorldTour-plassen.

GULLFUGL SKUTT? Et spansk sykkelnettsted skriver at IAM Cycling blir en del av sykkelsportens øverste nivå neste år. Det betyr innpass i Tour de France og Giro d'Italia for Sondre Holst Engers nye arbeidsgiver.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GULLFUGL SKUTT? Et spansk sykkelnettsted skriver at IAM Cycling blir en del av sykkelsportens øverste nivå neste år. Det betyr innpass i Tour de France og Giro d'Italia for Sondre Holst Engers nye arbeidsgiver. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Det spanske nettstedet www.biciciclismo.com melder at alt nå er klart for at sveitsiske IAM Cycling tar steget opp til verdenstouren.
 
Etter sammenslåingen av Garmin og Cannondale, åpnet én plass seg opp i sykkelsportens øverste divisjon.

Sammen med Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka, var IAM den åpenbare kandidaten.

Innpass i Tour de France Laget styret av Serge Beucherie som tidligere var sportsdirektør i Crédit Agricole. De har et godt forhold til ASO, og syklet Tour de France denne sommeren.

• Les mer om sykling på www.procycling.no!

Siden oppstarten i 2013 har laget sikret seg store navn som Heinrich Haussler, Sylvain Chavanel og Mathias Frank.

En plass i WorldTouren gir garantert innpass i alle de største rittene på sykkelkalenderen, inkludert Paris-Roubaix, Giro d?Italia og Tour de France.

I tillegg skriver nettstedet at det genererer et sted mellom 300-400.000 euro (2.7-3.4 millioner norske kroner) i startpenger alene.

Stor mulighet for Holst Enger Sveitserne sa seg tidlig villige til øke satsingen mot neste sesong for å overta den ledige plassen.

Med økt status, venter også økte midler, flere signeringer og trolig også flere nye lagkamerater for nordmannen Sondre Holst Enger.

20-åringen fra Horten ble proff på laget i august i år, mens de fremdeles holdt til i sykkelsportens nest øverste divisjon.

biciciclismo.com skriver at Jérôme Coppel (Cofidis), Stef Clement (Belkin), Dries Devenyns (Giant-Shimano), Jarlinson Pantano (Colombia), Jonas Van Genechten (Lotto-Belisol), Thomas Degand (Wanty-Gobert) sykler for laget neste år.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!