Holtan driter i Italia-landskampen

Kapteinen synes det er flaut og skammelig å være Odd-spiller. Se hva lokalavisene skriver.

Odd Grenland - Rosenborg 5-0

Harald Martin Brattbakk feires i Trondheim. Straffemålet var hans 160. i tippeligaen, en rekord. Og hans første mål siden juli ifjor.

«Kong Harald er kronet», skriver Adressavisen, men får ikke mer fest ut av hovedpersonen enn ordet «artig».

- Det er mer dere som har mast om dette. Men det er klart det er artig å ha rekorden alene. Litt slik Freia Melkesjokolade, hvis du skjønner, sier Brattbakk.

Odd-kaptein Erik Holtan fester ikke i dag. Odd er jumbo og har tapt fem strake kamper. Til Dagbladet i dag sier keeperen at trenerne er de eneste som gjør jobben sin i klubben.

Til Varden går han enda lenger.

- Det er flaut å være ute på banen. Vi spiller uten ære - uten moral. Det hele er rett og slett skammelig. Det er katastrofalt at vi blir utspilt hele tiden, sier Holtan som ikke er så opptatt av landskampen han er tatt ut til lørdag.

- Jeg driter i hele landslaget akkurat nå. Hadde muligheten vært der ville jeg byttet hele Italia-kampen med så lite som ett poeng.

SORG OG REKORD: Odd-kaptein Erik Holtan slakter egne lagkamerater, mens straffeskytter Harald Brattbakk hylles i Trondheim dagen derpå. Foto: SCANPIX
SORG OG REKORD: Odd-kaptein Erik Holtan slakter egne lagkamerater, mens straffeskytter Harald Brattbakk hylles i Trondheim dagen derpå. Foto: SCANPIX Vis mer

Molde - Glimt 1-1

Molde-keeper Lars Ivar Moldskred tar på seg skylda i Romsdals Budstikke, etter at han mistet ballen som Runar Berg dunket i mål.

- Det var en tabbe av meg, rett og slett. Det er slikt som skjer iblant med oss keepere, og jeg kommer sikkert til å gjøre flere feil i min karriere, sier Moldskred.

Molde har fem kamper uten tap, og mener selv de burde vunnet i går.

- Det er surt å miste en seier nok en gang. Denne gangen hadde vi dessuten full kontroll, trodde jeg, sier kaptein Magnus Kihlberg.

I Bodø er ikke inntrykket det sammme. «Storspill» skriver Avisa Nordland om de gules innsats i kampen, og mener bare én slapp markering hindret full pott.

- Vi viste god moral som kom tilbake. Vi må si oss fornøyd med ett poeng, sånn som kampen utviklet seg, sier Runar Berg.


Tromsø - LSK 1-1

LSK-spiss Michael Mifsud klager over kulda i Tromsø i Romerikes Blad, men synes det var greit at hans mål bare reddet ett poeng.

- Vi var ikke på vårt beste, men dette er et vanskelig sted å reise til. Så uavgjort er bra nok for oss, sier malteseren.

I Tromsø er det bekymring for tilskuertallet forteller Nordlys, bare 3700 betalte for å se kampen.

Som TIL dominerte stort, mener målscorer Hans Åge Yndestad.

- Jeg synes vi gjør en god kamp, og vi spiller til tider rundt med Lillestrøm. Men vi sliter litt med den nest siste pasningen, sier Yndestad til Bladet Tromsø.

Brann - Lyn 3-0

Bergen slo Oslo i det første toppoppgjøret denne runde, men Bergens Tidende er mest opptatt av Branns ferske kaptein Martin Andresen.

BT-kommentator Tor Strand vil gi Andresen kapteinsbindet for godt. En idé som virker aktuell på trener Mons Ivar Mjelde.

- Jeg synes selv han blir hakket bedre, sier Mjelde.

Med kapteinsbindet.

Lyn spilte 58 minutter med 10 mann, men Lyn-trener Henning Berg er ikke mest opptatt av utvisningen. Han reagerer mer på at Lyn ikke fikk straffe da Sørensen gikk ned. Og på at Sæternes fikk 11-meter.

- Om vi scorer ett, og unngår å få ett imot, så er det to mål. Men sånn er fotballen, og dommerne er bare mennesker de også, sier Berg til Aftenposten.

I Dagsavisen er nevnte Sørensen mest sinna. Han mener dommer Kjell Alseth fungerte som Brann-spiller.

- Vi spilte mot 12 mann. Helt umulig, sier Derek.

Aalesund - FFK 1-0

Aafk gleder seg over seieren, men Sunnmørsposten ser ut til å være like glad for at Molde er bak de oransje på tabellen.

I Fredrikstad er de ikke fornøyde med kunstgresset i Ålesund.

- Color Line Stadion har alt bortsett fra naturgress. Det fikk vi merke til gagns. Men vi skylder ikke på andre enn oss selv etter denne kampen, sier FFK-keeper Steinar Sørlie til Fredrikstad Blad.

Spiss Markus Ringberg var så irritert etter kampen at han kastet sokkene i veggen.

- Jeg er forbanna. Rett og slett, sier Ringberg

Ham-Kam - Viking 0-0

Ballen vil ikke inn på Briskeby. Ham-Kam har nå spilt i 442 minutter uten scoring, skriver Hamar Arbeiderblad.

- Hva skal jeg si? Ballen vil bare ikke inn, sier Geir Frigård mens spissmakker Oluwasegun Abiodun ikke «skjønner det».

Lokalavisa trekker fram et lyspunkt: Forsvaret er solid. Derfor scoret heller ikke Viking i går.

- Det er ikke enkelt å spille mot Ham-Kam, og spesielt ikke når dommeren gir hjemmelaget en haug med frispark mens vi ikke får noen, sier Viking-trener Roy Hodgson til Stavanger Aftenblad.

Egil Østenstad hadde imidlertid flere muligheter, og brente ifølge Rogalands Avis «tidenes sjanse».

- Jeg fikk rett og slett en dårlig førsteberøring på ballen. Men jeg skulle ha scoret. Det er det ingen tvil om, sier Østenstad.

SJEF PERMANENT? BTs kommentator ber Brann holde på Martin Andresen som kaptein, selv når Guntveit og Hanstveit er tilbake fra skader.