Holtan reddet Odd

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Med en diger plasterlapp i panna og kongepokalen under armen kom Odd Grenland-keeper Erik Holtan smilende ut av Ullevaal Stadion. - Dette har jeg drømt om siden første gang jeg så en cupfinale, stråler han.

Mange mente at Holtan hadde skylda for målet som sendte Viking i ledelsen på overtid i første omgang. Viking-midtstopper Bjørn Dahl skjøt et knallhard skudd inne ved første stolpe fra spiss vinkel da Holtan var på vei ut i feltet.

- Det sto en spiller umarkert ute i feltet. Jeg var på(vei ut da skuddet kom på innsiden av meg. Men det er sånn taktikken vår er. Det er sånn som skjer. Jeg tenkte ikke på det utover i kampen, sier Holtan.

Viking-trener Benny Lennartsson var oppmerksom på at Odd-keeperen ofte går ut i feltet istedenfor å bli stående på streken. Odd Grenland-trener Arne Sandstø forsvarer Holtans keepertaktikk.

- Jeg tror han tjener på det mer enn han taper. Han har kanskje fått to mål mot seg på det i år, men har forhindret desto fler, sier Sandstø som var storfornøyd med keeperhelten.

- Han avverger flere muligheter mot slutten. Han er Tippeligaens mest undervurderte keeper, og fortjente å vise seg fram på en så god måte ved en så stor anledning,

Keeperhelten var en av banens beste spillere og ofret alt i duellene med Viking-spilleren. Det resulterte blant annet i et kutt i panna etter et ublidt møte med en Viking-fot.

- Jeg måtte sy tre sting, men det betyr ingenting. Det er sånn som skjer, sier Holtan som sjøl var fornøyd med egen innsats.

- Jeg synes jeg spilte en god kamp. Det er litt mer moro å gjøre gode redninger i en cupfinale enn når man ligger under 0-3 i en vanlig kamp, sier Holtan.

MATCHVINNER Erik Holtan reddet Odd mot slutten av kampen med en serie praktredninger. Foto: SCANPIX.