Holtet drar fra VM-laget for å følge konas fødsel

Spiller ikke mot Danmark.

FØDEPAUSE: Marius Holtet står over dagens kamp mot Danmark for å følge konas fødsel i Karlstad. Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRAND
FØDEPAUSE: Marius Holtet står over dagens kamp mot Danmark for å følge konas fødsel i Karlstad. Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Ishockeystudio kl. 12.15: Norge - Danmark

STOCKHOLM / OSLO (Dagbladet): Marius Holtet forlater den norske VM-troppen for å følge konas fødsel, og spiller ikke dagens kamp mot Danmark.

Sara har egentlig termin 18. mai, men ting er i gang, og dermed reiser Holtet til Karlstad, 25 mil unna Stockholm. Forhåpentligvis er nordmannen tilbake til kvartfinalen 17. mai.

- Dersom fødselen ikke er overstått før kvartfinalen er det Marius som må gjøre valget om å komme tilbake, sier landslagsassistent Knut Jørgen Stubdal til Dagbladet.

Han tror imidlertid VM er over for Holtets del dersom det drøyer.

- Ja, kona hans har vært tålmodig, men det er jo grenser, sier assistenten.

Spiller ingen rolle
Kristian Forsberg er tilbake i troppen igjen etter hjernerystelsen, for et Norge som ikke planlegger å spare noen spillere selv om kvartfinaleplassen ble sikret med Danmarks seier over Latvia i går.

Russland blir Norges sannsynlige motstander 17. mai, men det er også en mulighet for at det kan bli Sverige. I så fall må Norge håpe på tsjekkisk snubling mot Tyskland senere i dag.

- Det spiller egentlig ikke noen rolle hvem vi møter i kvartfinalen. Vi har dessuten følt oss videre selv om danskene ikke hadde vunnet over Latvia, sa landslagssjef Roy Johansen til NTB i går.

Slitne dansker
Seieren i går var forøvrig Danmarks første i mesterskapet og betyr at laget er sikret eksistens i A-gruppen også i det neste verdensmesterskapet.

- Vi må forberede oss til Danmark-kampen som vanlig og går for seier der også, sier Roy Johansen.

Skal man tro danskenes landslagstrener Per Bäckman, skal imidlertid ikke Norge frykte for mye mot Danmark i dag.

- Vi er trøtte. Vi kunne se i dag at mange spillere er slitne, og det er ikke mange timer til kampen. Man så også hvor tøft Tyskland fikk det, sa Bäckman, ifølge sporten.dk, etter seieren i går.

Danskene har ingenting annet enn rankingpoeng å spille for.

Marius Holtet og Sara fra Karlstad giftet seg i fjor sommer, og har ett barn fra før.

NB! Norge - Danmark ser du på MAX!