GA NORGE LEDELSEN: Jonas Holøs scoret det første målet i kampen mot Latvia.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
GA NORGE LEDELSEN: Jonas Holøs scoret det første målet i kampen mot Latvia. Foto: FREDRIK SANDBERG / ScanpixVis mer

Holtet-pasning lurte hele Latvia

Norge møter Danmark i finale etter seier over Latvia.

Latvia gjorde det spennende mot slutten av oppgjøret og reduserte Norges tomålsledelse med 15 sekunder igjen.

De norske iskrigerne holdt likevel unna og tok en ny seier. Dermed møtes Norge og Danmark til ren finale om turneringsseieren lørdag. Som i torsdagens oppgjør mot Frankrike slet Norge lenge med å score mål. Men med fire minutter igjen av annen periode fikk Jonas Holøs endelig overlistet Latvias solide målvakt Edgars Masalskis. Per Åge Skrøder forstyrret keeperen som til daglig spiller for Jugra Khantij-Mansijsk i KHL, og Holøs' skudd gikk rett i mål.

Strålende Holtet-pasning

Morten Ask doblet ledelsen seks minutter inn i tredje periode etter en nydelig pasning fra Marius Holtet. Sistnevnte lurte Latvia trill rundt med å gi pucken videre til Ask da alle trodde han skulle skyte. Ask kunne enkelt sette inn 2-0 i åpent mål. Skuddstatistikken i oppgjøret endte 28-28. - Vi gjorde en meget god kamp og var mye bedre enn mot Frankrike. Vi var gode defensivt og var bunnsolide i undertall. Gutta viste innsats, tæl og vilje. Vi har spillere som er 100 prosent klare for å kjempe om å vinne, og kan bytte spillere uten at det får stor betydning, sa landslagssjef Roy Johansen til TV 2 etter kampslutt. Han lot noen spillere som ikke var med mot Frankrike få sjansen fredag. En av dem var målvakttalentet Lars Volden (19). Unggutten gjorde en sterk kamp og ble kåret til Norges beste spiller.

På utlån
- Dette var gøy. Vi spilte bra både offensivt og defensivt, mente 19-åringen som spiller i finsk ishockey til daglig. Han er for tiden utlånt fra toppserieklubben Espoo Blues til 2. divisjonsklubben Jokipojat der han får mer verdifull spilletid. Volden erkjente at han aller helst ville holdt nullen, men den sprakk i sluttsekundene. - Det skjedde ganske fort. Skuddet gikk under armen min. Det var kjedelig, men det er sånt som skjer. Mot slutten hadde Norge marginene på sin side da Martin Laumann Ylven pådro seg 2 x 2 minutter i utvisningsboksen og Latvia fikk spille i overtall. Latvia traff innsiden av stolpen bak Volden. Reduseringen kom også til slutt da Latvia spilte med en ekstra utespiller på isen, men latvierne kunne ikke hindre norsk seier.

(NTB)