Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holtmann best av de norske

Italienske Marta Bassino vant kvinnenes storslalåmrenn i Killington lørdag. Mina Fürst Holtmann ble best av de norske på 9.-plass.

BESTE NORSKE: Mina Fürst Holtmann. Foto: NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Mina Fürst Holtmann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var hennes første verdenscupseier, og hun vant 0,29 sekund foran lagvenninnen Federica Brignone.

Slovakiske Petra Vlhová var nærmest Bassino etter første omgang, men VM-vinneren skuffet i finalen og falt ned til 6.-plass.

Brignone kjørte seg opp fra sjuendeplass.

Den amerikanske hjemmefavoritten Mikaela Shiffrin, som jaktet sin 62. verdenscupseier måtte ta til takke med tredjeplass på hjemmebane.

Mina Fürst Holtmann var 1,10 sekund bak lederen etter 1. omgang. I finalen kjørte hun inn til ledelse og avanserte opp blant topp ti. Hun endte på 9.-plass og var 1,29 sekund bak vinneren.

Thea Louise Stjernesund holdt plassen foran Holtmann etter 1. omgang som beste norske, men fikk det ikke helt til å stemme i finaleløypa og falt noen plasseringer til 15.-plass som nest beste norske. Hun forbedret 20.-plassen sin fra sesongåpningen i oktober.

Kristina Riis-Johannessen kjørte seg opp tre plasser til 22.-plass, mens Kristin Lysdahl endte på 27.-plass.

Maria Therese Tviberg satte utfor som nummer en i finaleomgangen fra sin 30.-plass, men hun kjørte ut. Det ble stopp i rennet mens hun ble sjekket, men det virket som det gikk bra med den norske utøveren.

- Det er ingen funn av noe alvorlig skade eller noe som gjør at det bør forventes noen komplikasjoner. På godt norsk er hun forslått. Hun kommer til å være raskt tilbake på ski, bekrefter Trond Floberghagen, medisinsk ansvarlig for Alpinlandslaget til Dagbladet.

Kaja Nordbye endte på delt 32.-plass og Nina Haver-Løseth på 38.-plass. De kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media