Jaktstart i Tour de Ski 2018

Holund er den norske nøkkelen på dagens jaktstart

- Det kan bli vinn eller forsvinn.

ALLE SER ETTER HANS CHRISTER: Hans Christer Holund er mannen de norske gutta speider etter på mandagens jaktsart i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
ALLE SER ETTER HANS CHRISTER: Hans Christer Holund er mannen de norske gutta speider etter på mandagens jaktsart i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LENZERHEIDE (Dagbladet): Hans Christer Holund pekes ut av lagkameratene som nøkkelen til norsk suksess på mandagens jaktstart i Tour de Ski.

Holund er som kjent en svært kjøresterk løper, og på femten kilometer fristil ønsker alle de norske gutta bak å legge seg i ryggen hans.

Nærmest Holund ligger Emil Iversen og Didrik Tønseth, henholdsvis fem og ti sekunder bak ut fra start.

- Jeg skal finne meg en rygg og prøve å holde den. Jeg skal ikke dra en meter på noen uansett hva som skjer, sier Emil Iversen til Dagbladet, men er skeptisk til å ta en magadrag for å ta igjen Holund ut fra stadionområdet.

For bare fem sekunder bak Iversen kommer Tønseth som er mer enn innstilt på å gjøre den jobben for ham.

- Jeg har nå et greit håp om å komme med et bra tog i morgen. Det er et lokomotiv der, Holund fra Lyn, som det gjelder å komme seg med på, sier Tønseth.

Går for Sundby

Men til tross for en mulig lagtaktikk, kommer ikke Holund til å vente på de to bak seg. Holund har bare femten sekunder opp til Norges bestemann, Martin Johnsrud Sundby.

- Ja, det er nå femten sekunder som jeg håper å ta igjen. Skal jeg være med og kjempe i toppen så bør jeg helst ikke tape for mye i morgen. Det er igjen en sprint som jeg vet at jeg kommer til å tape litt på, og da må jeg prøve å gjøre det bra på de løpene jeg er god på, sier Holund til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer