Holund gikk fra sykehus til pallen på en drøy uke: - Vet ikke hvordan det er mulig

Usikkert om han i det hele tatt skulle gå.

FIKK ILLEBEFINNENDE: Hans Christer Holund, her fra pressedagen i Val Senales to dager før illebefinnendet, måtte flys fra trening til sykehus da han ikke fikk puste. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FIKK ILLEBEFINNENDE: Hans Christer Holund, her fra pressedagen i Val Senales to dager før illebefinnendet, måtte flys fra trening til sykehus da han ikke fikk puste. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): For en drøy uke siden ble Hans Christer Holund fløyet med helikopter fra breen i Val Senales og ned til sykehuset i Zams etter et illebefinnende. 

Den ferske landslagsløperen fikk ikke puste mens han trente i høyden, og situasjonen var så dramatisk at landslagslegen valgte å varsle helikoptertjenesten for å få ham raskest mulig til sykehus. 

I dag gikk Holund inn til andreplass på femten kilometer fri på Beitostølen, bare slått av suverene Martin Johnsrud Sundby, mens han i går fikk tredjeplassen på samme distanse i klassisk. 

Hvordan er det mulig å gå fra sykesenga til pallen på en drøy uke?

- Jeg veit ikke. Jeg hadde ikke noen forhåpninger til denne helga i det hele tatt. Kanskje det er det at jeg har senka skuldrene litt. Før om årene har jeg vært litt nervøs før de første rennene når jeg skal prøve å prestere, og da slår det gjerne litt feil vei. I år har jeg vært mer laid back og det ser ut til å passe meg bra, sier Holund til Dagbladet.

- Har du senket skuldrene på grunn av det som skjedde oppe på breen?

- Ja. Det var jo ikke sikkert at jeg skulle gå her i det hele tatt. Den avgjørelsen tok jeg på tirsdag eller onsdag den uken her. Det var litt som at jeg så på det som trening før Kuusamo om to uker, men så ble det veldig bra.

Holund legger ikke skjul på at han fortsatt er skremt av det som skjedde i Val Senales, selv om alle testene han har tatt ikke påviser noen ting. 

Derfor smakte det ekstra godt for Lyn-løperen å lykkes allerede i sesongåpningen. Han trengte på sett og vis oppturen. 

- Det gir selvtillit, det gjør jo det. I år er det ikke noe mesterskap, og da er det world cup og Tour de Ski som gjelder. Da er det om å gjøre å henge med fra start av.