BRANNFAKKEL Evander Holyfield mener at Manny Pacquiao vil bryte seiersrekka til Floyd Mayweaher 2. mai. Han har slengt ut en skikkelig brannfakkel med sin teori. Foto: AP.
BRANNFAKKEL Evander Holyfield mener at Manny Pacquiao vil bryte seiersrekka til Floyd Mayweaher 2. mai. Han har slengt ut en skikkelig brannfakkel med sin teori. Foto: AP.Vis mer

Holyfield: - Mayweather kommer ikke til å vinne. Boksingen slipper ingen unna ubeseiret

Konspirasjonsteori rundt superkampen.

(Dagbladet): Evander Holyfield sier at Manny Pacquiao kommer til å vinne superkampen mot Floyd Mayweather jr.

Om kampen går tiden ut.

Den tidligere tungvektsmesteren begrunner det med at det rett og slett er altfor mye penger i en eventuell returkamp.

Og at proffboksingen er lagt opp slik at ingen bokser skal gå ubeseiret ut av sporten.

- Mayweather kommer ikke til å vinne, av det jeg har erfart i boksesporten, sier Evander Holyfield.

Holyfield forklarer konspirasjonsteorien sin til sportsonearth.com:

- De vil beholde de store pengene i sporten. Og det er metoder for det. Ja, det vil bli en tett kamp. Og Pacquiao vil vinne på dommeravgjørelsen. Så blir det et tema om Mayweather kommer til å ta en ny kamp, sier Evander Holyfield.

ENDA FLERE MILLIONER. Det spekuleres i at det venter enda en ny historisk økonomisk boksekamp. Om Manny Pacquiao vinner over Floyd Mayweather natt til 3. mai. Foto: AP.
ENDA FLERE MILLIONER. Det spekuleres i at det venter enda en ny historisk økonomisk boksekamp. Om Manny Pacquiao vinner over Floyd Mayweather natt til 3. mai. Foto: AP. Vis mer

Floyd Mayweather har kontraktfestet at han skal gå en siste kamp i september.

Kamapen mellom Mayweather og Pacquiao som skal utkjempes natt til 3. mai i Las Vegas har slettet alle økonomiske rekorder.

Tidenes mest verdifulle boksekamp omtales nå som «400 millioner dollar-kampen».

Det kan igjen ligge historisk mye penger i en returkamp. Og det er langt fra usannsynlig, at det er Manny Pacquiao som vil stå i det motsatte hjørnet i september.

Smart forretningsmann Evander Holyfield betegner Floyd Mayweather som historiens smarteste forretningsmann i profesjonell tungvektsboksing.

Spekulasjonene fikke bra grovilkår tidligere i uka, da Mayweathyer uttalte at han hadde mistet hengivenheten og gløden for boksing. At alt nå dreier seg om «business» for ham på tampen av karrieren.

- Ikke bra Steffen Tangstad er ikke fornøyd med at Holyfield kommer med slike spekulasjoner.

- Det er ikke bra i det hele tatt, sier Norges tidligere mesterbokser.

Tangstad mener det er urealistisk at Mayweather skal være med på å arrangere et eget tap i ringen. Han har heller aldri sett noe slikt på dette nivået.

SPEKULASJONER. En konspirasjonsteori går på at Floyd Mayweather blir den tapende part. Om kampen blir jevn og går tiden ut. Foto: AP.
SPEKULASJONER. En konspirasjonsteori går på at Floyd Mayweather blir den tapende part. Om kampen blir jevn og går tiden ut. Foto: AP. Vis mer

- Det går ikke for en bokser å legge seg et hakk under sitt beste nivå i en kamp, mener Tangstad.

Men når det gjelder dommeravgjørelser har det skjedd mye kontroversielt.

Det er Tangstad enig i.

- Mistet lisensen - Det er flere dommere som har mistet lisensen, etter å ha «mistet» synet i kamper, sier Tangstad.

Med det mener han at boksere er blitt uforklarlig bortdømt ved enkelte anledninger.

- Det går på skjønn. Og det vil alltid bli spekulert rundt tvilsomme avgjørelser. Men å røre opp rundt en konspirasjonsteori, som Holyfield gjør her, det er ikke bra, sier Steffen Tangstad til Dagbladet.

UBESEIRET. Floyd Mayweather er ubeseiret i 47 kamper som profesjonell. Evander Holyfield mener at han vil tape mot Pacquiao. Foto: AP.
UBESEIRET. Floyd Mayweather er ubeseiret i 47 kamper som profesjonell. Evander Holyfield mener at han vil tape mot Pacquiao. Foto: AP. Vis mer