Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holyfield: - Resultatet var rettferdig

Tungvektsbokseren Evander Holyfield gjentok i dag at han ikke tapte den kontroversielle tittelkampen mot Lennox Lewis, og hevdet at offentligheten var blitt lurt av kommentatorer og mediene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen for halvannen uke siden endte uavgjort, men de aller fleste som så oppgjøret mente at Lewis burde vunnet. Holyfield, som har sett gjennom en video av kampen, mente at resultatet var rettferdig.

- Jeg tror fullt og fast at folk er lurt, med alle slag-statistikkene og alle kommentatorenes oppfatninger, fortalte amerikaneren til den engelske radiostasjonen BBC.

- Faktum er at Lennox bokset en smart kamp, bokset en god kamp, men at han rett og slett ikke gjorde nok til å bli kåret til vinner, mente Evander Holyfield.

Mye oppmerksomhet er blitt viet dem amerikanske dommeren Eugenia Williams som mente at Holyfield vant 115-113. Hun granskes nå for beskyldninger om korrupsjon. Men Holyfield sa at selv om Williams kanskje gjorde noen feil, så ville ikke det hatt noe å si for resultatet.

- Hvis du ser på hennes dommerkort så vil du se at det bare er en runde hvor hun kunne ha tatt feil. Det var en runde hvor Lewis ikke dominerte mer enn 15-20 sekunder. Så selv om hun hadde gitt den runden til Lewis ville det sammenlagt blitt 115-114, hevdet Holyfield.

- Går man gjennom kampen ser man at alle dommerne er enige om at jeg vant fire runder, 8., 9., 10. og 11. runde. I tillegg mente en dommer at jeg vant 3. runde, og en annen at jeg vant 4. Lennox vant 2. runden, mens 1. runden er temmelig tvilsom, sa Evander Holyfield som nå ser fram til omkampen som skal holdes i september.

(NTB-Reuters)