Holyfield drømmer om VM-beltet

Ti år etter at Tyson bet ham i øret.

Ti år er altså gått siden Mike Tyson bet Evander Holyfield i øret. Men selv om Tyson er borte, er Holyfield like sulten.

44-åringen drømmer fortsatt om å gjenerobre mesterbeltet i tungvektsboksing, og han anser alle aktuelle utfordrere for å være innen rekkevidde.

Han mener altså at han kan slå alle.

Fire strake seire?

Lørdag møter han amerikaneren Lou Savarese i en tirunderskamp i Texas. Han er på jakt etter sin fjerde strake seier etter comebacket.

Torsdag var det ti år siden den berømte «bitekampen», der Tyson ble disket i tredje runde etter å ha bitt en bit av det ene øret til Holyfield.

- Jeg husker situasjonen godt, men er mest fornøyd med hvordan jeg selv taklet episoden. Jeg tilga Tyson, for jeg vet at i en kamp kan alt skje. Temperaturen kan bli høy. I ettertid har jeg møtt Tyson noen få ganger. Vi hilser og anerkjenner hverandre, sier Holyfield.

Beholdt mesterbeltet

HISTORISK: Dommer Lane Mills (t.v.) kan bare se på mens Mike Tyson ( i midten) tar et solid jafs av Evander Holyfields høyre øre. Foto:
HISTORISK: Dommer Lane Mills (t.v.) kan bare se på mens Mike Tyson ( i midten) tar et solid jafs av Evander Holyfields høyre øre. Foto: Vis mer

Han beholdt mesterbeltet sitt i World Boxing Association (WBA) etter «bitekampen» mot Tyson.

- Å møte Tyson igjen er ikke aktuelt for meg, for han er ikke ute etter noen tittel. Jeg vil i grunnen helst møte de guttene som har et belte, så dersom det er noen som har lyst til å prøve seg mot en gammel mann, er det bare å komme, sier Holyfield med adresse til Vladimir Klitsjko, Oleg Maskajev og Ruslan Tsjagajev.

Holyfield har 41 seire, åtte nederlag og to uavgjorte kamper som proff før lørdagens kamp. 27 av seirene hans er kommet på knockout.

(NTB)

FORTSATT MED: Evander Holyfield er sikker på at han kan slå hvem som helst - og som bokser, skal han da også ha godt selvtillit.