Holyfield fikk bank av Ruiz

John Ruiz er den første spansktalende tungvektsmester i boksing. Han tok WBA-tittelen fra Evander Holyfield med en klar poengseier.

Holyfield ble truffet av en høyre til tinningen 30 sekunder ut i 11. og nest siste runde, og det slaget avgjorde kampen. Holyfield kom seg på beina, men resten av kampen var Ruiz totalt overlegen.

- Jeg så ikke slaget. Selvsagt er jeg overrasket, men det er slikt som skjer når man ikke klarer å rydde disse folkene av veien, sa Holyfield.

Ruiz, som opprinnelig er fra Puerto Rico, ble tilkjent seieren med 116-110, 115-111 og 114-111. Han fikk et nytt forsøk etter at Holyfield omstridt ble tilkjent seieren i boksernes første oppgjør. Dommeravgjørelsen den gangen ble beskrevet som «landeveisrøveri uten våpen».

Ny omkamp?

- Jeg kom for å hente det som tilhørte meg, og jeg tar det med hjem, sa Ruiz.

- Jeg ville være etter ham hele tiden. Jeg ville vise verden at jeg har Slaget. Jeg døde her forrige gang, men ikke nå. Den første «latino» som er tungvektsmester, det er en stor følelse. Jeg elsker det, sa han.

Kampen kan bety slutten på Holyfields karriere. Han fikk sitt femte tap, og det fjerde i tittelkamper. Men 38-åringen nekter å kaste inn håndkleet, og tok straks til orde for en tredje kamp mot Ruiz.

- Det er ingen tårer i mine øyne. Folk kan si hva de vil, jeg ønsker fortsatt å være tungvektsmester. Nå må jeg bare stille meg i køen igjen, sa han.

Ruiz stilte seg ikke avvisende til forslaget om en tredje kamp.

- Han ga meg en omkamp. Om han ønsker et nytt forsøk, så gjør vi det. Men nå er det min tur til å si «vis meg pengene».

King bestemmer

De mest innbringende motstandere for Ruiz vil imidlertid være tidligere mester Mike Tyson og britiske Lennox Lewis som i de flestes øyne er den virkelige tungvektsmesteren.

Lewis ble fratatt WBA-tittelen da han avslo et pålegg om å møte Ruiz.

Ettersom promotor Don King kontrollerer både Ruiz og Holyfield, virker en tredje kamp dem imellom i Beijing i juni som det mest sannsynlige alternativet.

Tyson har sagt at han gjerne møter vinneren av kampen mellom Holyfield og Ruiz, men bare dersom Don King ikke har noe med kampen å gjøre.

- Om jeg er villig til å holde meg unna for at Tyson kan møte Ruiz? Er du gal? Er du sinnssyk? Jeg har ingen interesse av å gjøre som Tyson vil. Hvis han tror han kan møte John Ruiz uten meg, så hasta la vista, baby, sa King lørdag.

(NTB/AFP)

<B>NY MESTER: John Ruiz var overlegen da han banket Evander Holyfield i Las Vegas i natt.
AU: Det ser ikke godt ut...
... og Holyfield får problemer med å holde seg på beina...
... Holyfield flater like godt ut og overlater WBA-tittelen til John Ruiz.