Holyfield fikk juling

Evander Holyfield tapte på knockout i niende runde mot James Toney. Nå vurderer Holyfield å gi seg.

Bokseveteranen tapte på knockput i niende runde. Nederlaget kan bety at Holyfield, som fyller 41 år om 14 dager, kan komme til å legge hanskene på hylla for godt.

Han ble slått ned midtveis ut i den niende runden og treneren hans, Don Turner, ba dommeren stoppe kampen. Dermed ble Toney utropt som vinner etter åtte runder og ett minutt og 42 sekunders boksing i den niende runden.

h- Nå skal jeg hjem og tenke over situasjonen. Alle tenker på å gi seg når det ikke går så bra, det er naturlig, men jeg vil ikke gjøre noe overilet, sa Holyfield etter kampen.

- Å ta en avgjørelse om framtiden vil være for følelsesmessig med en gang en kamp er over. Kanskje er det slutt for mitt vedkommende, for jeg fikk juling i dag, ble utbokset og har ingen unnskyldninger for det, sa Evander Holyfield, tidligere ubestridt verdensmester i tungvektsboksing.

35 år gamle Toney vant sin 13. strake seier. Han kommer fra cruiservekt, og er den eneste som har klart å stoppe Holyfield ved siden av Riddick Bowe. Kampen lørdag var Toneys første i tungvekt.

- Jeg gjorde bare det jeg er betalt for å gjøre, sa Toney etter kampen.

- Holyfield er en stor bokser. Han ga meg kamp. Jeg elsker ham, for jeg beundret ham da jeg var guttunge, sa vinneren.

(NTB-AFP)

NÅ ER DET KNOCK:<B/> Evander Holyfields hjørne ba dommeren stoppe kampen etter at veteranen gikk i bakken i niende runde.
FULLTREFF: Evander Holyfield fikk bank av 35-åringen James Toney, som fortalte at han var en tidligere fan av Holyfield.