FORTSATT SULTEN: Evander Holyfueld slo danske Brian Nielsen i mai. Nå jakter han større biffer.Foto: SCANPIX/AFP/KELD NAVNTOFT
FORTSATT SULTEN: Evander Holyfueld slo danske Brian Nielsen i mai. Nå jakter han større biffer.Foto: SCANPIX/AFP/KELD NAVNTOFTVis mer

Holyfield utfordrer Klitsjko-brødrene

Ønsker å avslutte karrieren som mester.

Evander Holyfield ønsker å avslutte karrieren som mester. Derfor utfordrer den 49 år gamle tidligere tungvektsmesteren Klitsjko-brødrene.

- Det spiller ingen rolle hvem av dem jeg møter, for jeg er i stand til å slå både Vladimir og Vitalij Klitsjko, sier Holyfield, kjent som «Real Deal», i et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe.

Han sier også at Klitsjko-brødrene bare er interesserte i kamper uten risiko som gir dem høye inntekter.

- Jeg mener det bare dreier seg om å finne kamper der de kan få best betalt uten å risikere noe som helst. Men de får ikke så mye betalt mot annenklasses boksere. Skikkelig utbetaling kan de få dersom de tar sjansen på å stille mot meg. Jeg er fortsatt en aktiv bokser, men mot meg vil risikoen også bli mye større, messer Holyfield.

- Målet mitt er å avslutte karrieren som verdensmester i alle de store forbundene, og det kan jeg klare, for jeg er i stand til å slå begge Klitsjko-brødrene, sier Holyfield.

Dersom Holyfield virkelig skulle få en sjanse mot en av Klitsjko-brødrene, så er lillebror Vladimir mester i tungvekt i International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organization (WBO) og World Boxing Association (WBA). Storebror Vitalij holder tittelen i World Boxing Council (WBC).

Holyfield på sin side vant VM-tittelen i IBF tre ganger, i WBC en gang og i WBA fire ganger i løpet av sin aktive karriere.

I løpet av 2011 har Holyfield vært i ringen to ganger. Han måtte gi opp mot Sherman Williams på grunn av en kuttskade, men han slo dansken Brian Nielsen i Danmark. Den neste kampen kommer han til å gå i Brasil i desember, men det er foreløpig ikke klart hvem han skal møte.

Holyfield er også kjent for å ha slått Mike Tyson på knockout i 1996, og det er det ikke så mange som har klart.

(NTB)