Homo-hets i Premier League

En Middlesbough-spiller nektet å skifte sammen med Mikkel Beck fordi han trodde dansken var homofil.

Mikkel Beck var utsatt for ondsinnet sladder og rykter deler av tida i England. Det gikk så langt at en lagkamerat i Middlesbrough ikke ville kle av seg sammen med dansken.

Ryktene i klubben tilsa nemlig at Beck var homofil - noe som er totalt uakseptabelt i engelsk fotball.

- Jeg husker ikke hvem det var, men det er likegyldig nå. En dag sa jeg foran hele troppen, at hvis de hadde problemer med meg, så skulle de komme fram og si det til meg, sier Beck til den danske avisa Ekstrabladet.

Beck spilte fire sesonger i Middlesbrough. I dag spiller han for den franske klubben Lille etter et opphold i Derby og en snarvisit i den danske klubben Aalborg. Ryktemakerne i England ville ha det til at Beck var homofil.

- Jeg ikke ikke noe i mot homofile, men jeg vil ikke settes i en bås jeg ikke hører hjemme. Mitt hjem har alltid stått åpent for mine gamle venner fra Danmark, og spesielt i perioden i Middlebrough hadde jeg nesten konstant danske venner på besøk. Det er en viktig del av livet å holde vennskap vedlike. De var kanskje misunnelige fordi de selv ikke tør vise følelser overfor sine beste venner, som jeg og mine venner gjør på en helt normal måte - så konkluderer de seg fram til denne latterlige påstanden om meg. Mye preller av meg, men akkurat dette gikk virkelig inn på meg, sier Beck.

(Dagbladet.no