KLAR FOR KAMP: LA Galaxy-spiller Robbie Rogers mener det er bedre at han drar til Russland og Qatar - enn at han boikotter mesterskapene. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR KAMP: LA Galaxy-spiller Robbie Rogers mener det er bedre at han drar til Russland og Qatar - enn at han boikotter mesterskapene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Homofil amerikansk fotballspiller: - Jeg kommer til å være ekstremt utagerende om jeg får dra til Russland og Qatar

Kjempet seg tilbake etter å ha lagt opp.

(Dagbladet): Den homofile amerikanske fotballspilleren Robbie Rogers lover at om USA skal til Russland og Qatar, så er det bedre at han drar enn at han boikotter mesterskapene.

- Jeg tror at noe av det jeg har lært av å stå fram, og av det å være i garderoben, så er det at det sender et større budskap om jeg er der, enn at jeg boikotter mesterskapene.

- Så hvis jeg skal til Russland eller Qatar så kommer jeg til å være ekstremt utagerende, lover 28-åringen.

La opp på dagen Amerikanske Robbie Rogers sto i 2013 fram som homofil. Samme dag som han sto fram, la den tidligere Leeds-spilleren fotballskoene på hylla.

28-åringen la opp som fotballspiller i frykt for hvordan medspillere ville reagere på hans legning.

Men bare måneder senere gjorde amerikaneren comeback, og signerte for LA Galaxy.

De siste to årene har det vært stille rundt fotballspilleren, som forteller til engelske Mirror at han har unngått å gjøre intervjuer - for å ikke skape "et sirkus".

28-åringen forteller at han føler tonen har endret seg i den amerikanske ligaen, MLS, siden han sto fram.

- Mye er veldig forandret i MLS. Jeg har venner på alle lag, og de forteller at mye er forandret med tanke på hvilke ord man velger, sier Robbie Rogers til Mirror.

Aktuell for landslagsplass igjen På de to årene har LA Galaxy-spilleren fått ro til å finne tilbake til gammelt toppnivå. Rogers har 18 landskamper for USA, og nå håper han at han også kan kjempe om en plass på landslaget igjen.

TILBAKE: Robbie Rogers la egentlig opp som fotballspiller på dagen da han sto fram - før han gjorde comeback i LA Galaxy. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Robbie Rogers la egentlig opp som fotballspiller på dagen da han sto fram - før han gjorde comeback i LA Galaxy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skulle Robbie Rogers få en landslagsplass igjen, og få være med USA til de neste to verdensmesterskapene. Det kan bli utfordrende siden begge vertsnasjonene er homofiendtlige.

- De neste to VM skal avholdes i land som er svært homofiendtlige. Og det er heller ikke noen fotballspillere fra Europa eller Sør-Amerika som er åpent homofile, så det har egentlig ikke endret seg så mye, sier Rogers - og tenker på utviklingen siden han selv sto fram.

- Bør avstå fra seksuelle aktiviteter Russland og deres homolover fikk mye oppmerksomhet i forkant av Sotsji-OL. Det vakte stor oppsikt da Putin fikk igjennom en lov som forbyr "homoseksuell propaganda".

Landet håndhevet loven også under mesterskapet, og beskjeden fra IOC var klar: Utøverne kunne bare glemme å holde homomarkeringer mens de var i Russland.

Qatar skal holde VM i 2022 - et land hvor homofili er ulovlig. Landet skal ennå ikke ha tatt standpunkt til hvordan de skal håndholde den loven under fotballmesterskapet.

- Jeg vil si de bør avstå fra seksuelle aktiviteter, var FIFA-president Sepp Blatters oppfordring til homofile spillere og supportere som skal til Qatar - et sitat som er på listen over fotballpresidentens hårreisende sitater.