Homofil NFL-spiller vraket før sesongstart

Kan finne seg ny klubb.

 VRAKET:  Michael Sam  vraket. Foto: NTB Scanpix
VRAKET: Michael Sam vraket. Foto: NTB ScanpixVis mer

Michael Sam må vente med å skrive historie som den første åpent homofile spiller i NFL.

Lørdag ble han vraket av St. Louis Rams.Forsvarskjempen var en stjernespiller på universitetslaget til Missouri. I februar, i god tid før NFL-lagene skulle drafte nye spillere, sto han fram som homoseksuell.

Rams valgte ham, og det var ventet at han ville få sin debut i neste ukes serieåpning.Lørdag var Sam imidlertid en av 22 spillere som ble vraket da troppen skulle barberes til de 53 spillerne som innleder sesongen.

Rams hadde bare en ledig plass i stallen i Sams posisjon, og han konkurrerte med udraftede Ethan Westbrooks om den. De to hadde ganske lik statistikk i sesongoppkjøringskampene, men til slutt ble Westbrooks foretrukket.

Sam taklet motstanderens quarterback med ballen tre ganger, flest av alle Rams-spillerne i treningskampene.

- Jeg mener at Sam er god nok til å spille i denne ligaen,men det er mange andre som har kjempet om plass også, sa Rams-trener Jeff Fisher før den endelige troppen ble tatt ut.

Sam sa selv at han følte seg trygg på å komme på laget.Etter at han ble vraket har andre klubber 24 timers frist til å overta kontrakten hans. Om ingen gjør det, kan Sam fritt forhandle med interesserte klubber, eller han kan bli i Rams som del av klubbens skyggetreningstropp.

(NTB)