SINT: Tennisspilleren Richel Hogenkamp fra Nederland. Foto: AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
SINT: Tennisspilleren Richel Hogenkamp fra Nederland. Foto: AFP PHOTO / Eric FEFERBERGVis mer

Tennisspiller Richel Hogenkamp:

Homofil tennisspiller raser og ber om at stor arena bytter navn

Kritisk til Margaret Court.

Nederlandske Richel Hogenkamp (25), en av få åpne homofile tennisspillere, raser mot Grand Slam-legenden Margaret Courts (74) uttalelser om homofili.

Hogenkamp ønsker at Australian Open skal endre navnet på Margaret Court Arena i protest mot Courts kontroversielle syn på homoseksualitet, skriver AFP.

Den tidligere australske tennisspilleren, som vant 24 Grand Slam-turneringer, sa nylig at hun vil fly mindre med det australske flyselskapet Qantas i protest mot flyselskapets støtte til ekteskap mellom to av samme kjønn.

- Jeg er skuffet over at Qantas har blitt en forkjemper for ekteskap mellom to av samme kjønn, sa Grand Slam-mesteren, som nå jobber som en kristen pastor i Perth.

Margaret Court Arena i Melbourne er oppkalt etter henne, men nederlandske Hogenkamp mener arrangørene av Australian Open bør vurdere å fjerne Courts navn fra stadionet.

Under Roland-Garros mandag sa Hogenkamp at enkelte spillere ikke vil føle seg komfortable med å spille i et stadion oppkalt etter Margaret Court.

- Jeg ser at mange spillere kommenterer mot henne. Så hvis mange nok står bak ønsket, så kanskje det kan skje noe?, sa nederlenderen som er ranket som nummer 125 i verden.

(NTB)

FÅR KJEFT: Margaret Court. Foto: AP Photo/Vincent Thian
FÅR KJEFT: Margaret Court. Foto: AP Photo/Vincent Thian Vis mer