Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennisspiller Richel Hogenkamp:

Homofil tennisspiller raser og ber om at stor arena bytter navn

Kritisk til Margaret Court.

SINT: Tennisspilleren Richel Hogenkamp fra Nederland. Foto: AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
SINT: Tennisspilleren Richel Hogenkamp fra Nederland. Foto: AFP PHOTO / Eric FEFERBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandske Richel Hogenkamp (25), en av få åpne homofile tennisspillere, raser mot Grand Slam-legenden Margaret Courts (74) uttalelser om homofili.

Hogenkamp ønsker at Australian Open skal endre navnet på Margaret Court Arena i protest mot Courts kontroversielle syn på homoseksualitet, skriver AFP.

Den tidligere australske tennisspilleren, som vant 24 Grand Slam-turneringer, sa nylig at hun vil fly mindre med det australske flyselskapet Qantas i protest mot flyselskapets støtte til ekteskap mellom to av samme kjønn.

- Jeg er skuffet over at Qantas har blitt en forkjemper for ekteskap mellom to av samme kjønn, sa Grand Slam-mesteren, som nå jobber som en kristen pastor i Perth.

Margaret Court Arena i Melbourne er oppkalt etter henne, men nederlandske Hogenkamp mener arrangørene av Australian Open bør vurdere å fjerne Courts navn fra stadionet.

Under Roland-Garros mandag sa Hogenkamp at enkelte spillere ikke vil føle seg komfortable med å spille i et stadion oppkalt etter Margaret Court.

- Jeg ser at mange spillere kommenterer mot henne. Så hvis mange nok står bak ønsket, så kanskje det kan skje noe?, sa nederlenderen som er ranket som nummer 125 i verden.

(NTB)

FÅR KJEFT: Margaret Court. Foto: AP Photo/Vincent Thian
FÅR KJEFT: Margaret Court. Foto: AP Photo/Vincent Thian Vis mer
Hele Norges coronakart