Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Homofile Collins fikk historisk NBA-kontrakt

Skrev under en ti dager lang kontrakt med Brooklyn Nets.

HISTORISK: Jason Collins (35) (t.v) ble den første åpent homofile spilleren i en av de fire store amerikanske idrettene, da han søndag skrev under en ti dager lang kontrakt med NBA-laget Brooklyn Nets. foto: AP Photo/Eric Gay/NTB Scanpix
HISTORISK: Jason Collins (35) (t.v) ble den første åpent homofile spilleren i en av de fire store amerikanske idrettene, da han søndag skrev under en ti dager lang kontrakt med NBA-laget Brooklyn Nets. foto: AP Photo/Eric Gay/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jason Collins (35) ble den første åpent homofile spilleren i en av de fire store amerikanske idrettene, da han søndag skrev under en ti dager lang kontrakt med NBA-laget Brooklyn Nets.

Collins, som er en basketballveteran etter 13 år med NBA-spill, avslørte i april i fjor at han er homoseksuell. Det skjedde først etter at kontrakten hans med Washington Wizards hadde løpt ut.

Han ønsket å fortsette karrieren, men fikk ikke kontrakt med andre klubber før Nets hentet ham på en korttidsavtale søndag.

- Vi hadde behov for en større stall. Med hans erfaring og høyde følte vi at det var en riktig beslutning å gi ham en avtale på 10 dager, sa Nets-direktør Billy King.

NBA-sjef Adam Silver synes er gledelig at Collins får muligheten til å spille basketball igjen på øverste nivå.

- Jeg vet at alle i NBA-familien er glade på hans vegne, og vi er stolte over at vi har en inkluderende liga, sa Silver i en kommentar.

Tidligere i måneden kom også Michael Sam (24) ut av skapet. Han er ventelig en av de mest attraktive spillerne i vårens NFL-draft. Sam blir trolig den første åpent homofile spiller i proffserien i amerikansk fotball.

(NTB)

Hele Norges coronakart