Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Homofile raser mot Scholes

Krever beklagelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manchester Uniteds trofaste midtbaneess Paul Scholes skyr rampelyset og stjeler sjelden eller aldri de store overskriftene.

I dag har han imidlertid havnet i fokus - for å ha kommet med homofobiske og nedsettende kommentarer mot dommeren i gårsdagens mesterligaoppgjør mellom Benfica og Manchester United.

Scholes skal ha kommet med fornærmelsen etter å ha fått det gule kortet av dommer Frank De Bleeckere.

Kommentarene er blitt gjenstand for etterforskning, samtidig som homofile interesseorganisasjoner krever en unnskyldning fra United-spilleren.

- Om han hadde kommet med en rasistisk kommentar, ville UEFA og FA umiddelbart ha åpnet en displinærsak mot spilleren, sier talsmann Peter Tatchell fra OutRage.

De kjemper for å ivareta homofiles rettigheter, og krever at Scholes beklager.

- Hvorfor skal det være dobbeltmoral? Vi anmoder Paul om å unnskylde og å erklære sin motstand mot homofobi, legger han til.

I HOMO-TRØBBEL: Paul Scholes skal ha kommet med homo-nedsettende kommentarer mot dommeren i gårsdagens kamp mot Benfica. Nå krever de homofile en beklagelse. Foto: EPA
I HOMO-TRØBBEL: Paul Scholes skal ha kommet med homo-nedsettende kommentarer mot dommeren i gårsdagens kamp mot Benfica. Nå krever de homofile en beklagelse. Foto: EPA Vis mer